Bergvärme

Bergvärme är en pålitlig och bekymmersfri värmekälla. När du väl fått din bergvärmepump på plats, behöver du normalt sett inte oroa dig över någonting alls.

 

Allt fler satsar på bergvärme som primär värmekälla. Skälen är ganska enkla: förnyelsebar energi - din bergvärmepump utvinner ju egentligen energi som kommer från solens strålar - som ger dig bekymmersfri uppvärmning under många år till en mycket låg kostnad. En bergvärmepump kan vara din absolut bästa energiinvestering. På dessa sidor kan du lära dig det mesta du behöver veta.

Hur fungerar bergvärme?

Behöver du lära dig grunderna om hur bergvärme fungerar? Det kan verka som magi men är egentligen en genialt enkel teknik. Denna sida ger dig en snabb grundkurs.

HUR FUNGERAR BERGVÄRME?

Besparing från första dagen

Främsta argumentet för bergvärme är den ekonomiska besparingen. Trots den stora investeringen sparar du pengar redan från första dagen. Men hur mycket?

EKONOMI OCH KALKYL

Så går en installation till

Även om det finns skillnader från fall till fall så är processen för att installera bergvärme oftast väldigt lik. Här kan du se hur det går till, steg för steg.

ATT INSTALLERA BERGVÄRME

Vad kostar installationen?

Även om du kommer spara pengar så innebär det också en kostnad att investera i bergvärme. Men hur stor kostnad är det egentligen och vad påverkar ditt pris?

KOSTNAD OCH PRIS

Begär offert

Vi tar alltid helhetsansvar för installationen av din värmepump. Vi hjälper dig även att beräkna ROT och din framtida besparing.

Jag vill begära offert

Vi hjälper dig gärna med frågor när du funderar på att köpa värmepump. Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

Namn: * Ort: * Telefon: * E-postadress: *

(* = obligatoriska uppgifter)

Nu räcker varmvattnet till hela familjen

Skyhöga elräkningar och ständig brist på varmvatten var huvudorsaken till att familjen Wigren-Jakobsson bytte till bergvärme. Varmvattentillgången är ju en viktig del i att få ihop vardagslogistiken för en stor familj.

Den tidigare värmeanläggningen byggde på vattenburen elvärme, och klarade inte av familjens varmvattenbehov på ett tillfredställande sätt: 

- Förut var det max två av oss som kunde duscha i följd, sedan fick vi vänta i flera timmar på att varmvattnet skulle fyllas på. Och när elräkningen trots det är så hög - ja, då är det inte kul, minns Helena Wigren.

I dag är elvärmen utbytt mot en bergvärmepump från Thermia, och situationen är en helt annan. Trots tonåringar med mycket träningar, är bristen på varmvatten ett minne blott. Samtidigt räknar familjen med att spara drygt 30 000 kronor per år med bergvärme.

KUNDREFERENSER: BERGVÄRME

Fördelar och nackdelar

Bergvärme har väldigt många fördelar men alla värmesystem har förstås även några nackdelar och bergvärme är inget undantag. Vi har sammanställt en lista som du kan ha med som underlag i din beslutsprocess.

Fördelar och nackdelar

Vanliga frågor och svar om bergvärme

Varje dag hör människor av sig till Thermia Konsumentkontakt med olika frågor om bergvärme. Många frågor återkommer och vi har sammanställt de allra vanligaste frågorna. Kanske finns svaret på din fråga här?

FRÅGOR OCH SVAR: BERGVÄRME

Allt du behöver veta om bergvärmepumpar

Det finns mycket att ta hänsyn till innan du beställer din bergvärmepump. Beställ ditt exemplar av Stora Värmepumpsboken, så får du svar på allt du behöver veta. Boken kostar inget, allt du behöver göra är att fylla i formuläret nedan så kommer den hem i din postlåda.

Innehåll

Hur fungerar bergvärme?

Hur mycket kan du spara med bergvärme?

Att installera bergvärme

Kostnad och pris

Fördelar och nackdelar

Vanliga frågor om bergvärme

Kundreferenser

Att byta bergvärmepump

Garanti och service