Kundreferenser: Bergvärme

Här kan du läsa berättelser från några av våra kunder, om deras förutsättningar och hur mycket de sparar med bergvärme.

Paret Berglund-Westergren
– valde bergvärme framför pellets

 

Villa: Trähus från 1920-talet
Boyta: 130 m2
Ort: Huddinge
Personer i hushållet: Två vuxna
Värmepump installerad: 2006
Värmekälla: Bergvärme
Typ av värmepump: Diplomat Duo
Tidigare uppvärmning: Oljepanna, 2,8 kubik/år, ca 30 000 kr/år

Det ska inte kosta 30 000 kronor per år för att värma upp en villa på 130 m2. Det var åtminstone vad paret Berglund-Westergren kom fram till när de för ett par år sedan började se sig om efter nya alternativ. Till slut stod valet mellan bergvärme och pellets.

Bergvärme verkade bekvämare och pellets kändes för "meckigt". Vårt hus är ganska dåligt isolerat och vi ville använda så lite el som möjligt, berättar Lennart. Därför var det naturligt att välja en större bergvärmepump samt att borra djupare än normalt, för att kompensera och vara på den säkra sidan.

Paret är mer än nöjda med sin värmepump. Snittförbrukningen ligger på 6 500 kWh, vilket är en rejäl sänkning av kostnaderna. Men varför var det just Thermia som fick äran att leverera bergvärme?

Beslutet att byta till bergvärme fattades hastigt under en kall och snöig vintermånad. Oljan i tanken var på väg att ta slut, och det bestämdes att det var nu bytet skulle ske. Redan från början blev det tydligt att de hade fått rätt intryck av återförsäljaren. Och den goda kontakten har fortsatt fram till i dag.

- Innan vår värmepump var levererad såg återförsäljaren till hade vi hade nog med olja för att klara oss fram till installationen. Själva installationen gick friktionsfritt och tack vare snön och den frusna marken blev det inte några avtryck i trädgården efter maskinerna. Vi är verkligen tacksamma över deras servicenivå.

I dag har vi högre värme i hela huset. Bergvärme har gett en mycket bättre komfort men trots det har vi avsevärt lägre kostnader. Allt har bara tickat och gått, ingen skötsel. Det enda vi har behövt tänka på är vilken värmekurva vi skall välja för att det ska passa vårt hus.

Begär en offert

Bli nöjd med bergvärme du med! Vi tar alltid helhetsansvar för installationen och vi hjälper dig beräkna ROT och din framtida besparing.

BEGÄR OFFERT

Vi hjälper dig gärna med frågor när du funderar på att köpa värmepump. Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

Namn: * Ort: * Telefon: * E-postadress: *

(* = obligatoriska uppgifter)

Familjen Wigren-Jakobsson
– nu räcker varmvattnet till hela familjen

 

Villa: Enplanshus med inredd källare, byggår 1969
Boyta: 127 m2 plus 153 m2 biyta
Ort: Örebro
Personer i hushållet: Två vuxna, fyra tonåringar och en tolvåring
Värmepump installerad: Mars 2009
Värmekälla: Bergvärme
Typ av värmepump: Diplomat Optimum G2
Tidigare uppvärmning: Vattenburen el, drygt 50 000 kr/år

Skyhöga elräkningar och ständiga problem med brist på varmvatten var huvudorsaken till att familjen Wigren Jakobsson bytte till bergvärme.

Varmvattentillgången är ju en viktig del i att få ihop vardagslogistiken för en stor familj. Och i Diplomat Optimum G2 har de fått en av marknadens absolut effektivaste lösningar för att få mycket och varmt vatten. Samtidigt ger det en rejäl sänkning av uppvärmningskostnaden.

- Förut var det max två av oss som kunde duscha i följd, sedan fick vi vänta i flera timmar på att varmvattnet skulle fyllas på. Och när elräkningen trots det är så dyr - ja, då är det inte kul, minns Helena Wigren.

I dag är situationen en helt annan tack vare bergvärme. Trots tonåringar med mycket träningar, är bristen på varmvatten ett minne blott. Samtidigt räknar familjen med en besparing på drygt 30 000 kronor per år.

Från början tog familjen kontakt med ett flertal återförsäljare av bergvärme. När valet föll på Thermia tog det knappt tre veckor innan allt var installerat och klart.

Alla gjorde likvärdiga besparingskalkyler, men Thermia gav oss bäst pris. Dessutom var de duktigast på att svara på våra frågor. När vi bestämde oss gick allt fort och smidigt, vi visste hela tiden när de skulle komma och allt följde tidsschemat. Vi är oerhört nöjda och ser vi fram emot en lång relation med vår bergvärmepump.

Kostnadsfri rådgivning

Funderar du också på bergvärme? Vi hjälper dig gärna med helt kostnadsfri rådgivning.

KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

Vi hjälper dig gärna med frågor när du funderar på att köpa värmepump. Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

Namn: * Ort: * Telefon: * E-postadress: *

(* = obligatoriska uppgifter)

Hur mycket kan du spara?

Hur mycket kan du spara med bergvärme? Testa att göra en snabbkalkyl med vårt verktyg.

EKONOMI OCH KALKYL

Vanliga frågor om bergvärme

Se de allra vanligaste frågorna om bergvärme. Kanske hittar du svaret på din fråga?

FRÅGOR OCH SVAR: BERGVÄRME

Köp bergvärmepump nu - 55-tums Smart-TV ingår!

Köp en ny berg-/jord-/eller sjövärmepump från Thermia innan den 31 mars, så får du en Samsung 55-tums 4K Ultra-HD Smart-TV på köpet.