Referenser - fastighetsvärmepumpar

Fastighetsmarknaden är ett viktigt fokusområde för oss på Thermia. På den här sidan presenterar vi några av alla de fastighetsprojekt som vi varit involverade på senare år.

Helhetslösning går hem hos Biltema

Biltema är förstahandsvalet för många svenskar när det ska köpas reservdelar, tillbehör eller andra prylar till bil, båt, husvagn eller fritid. Och när Biltema väljer uppvärmningslösning är värmepump från Thermia förstahandsvalet. Kostnadseffektiv uppvärmning och dessutom kyla nästan helt utan extra kostnad är några av skälen.

Biltemakedjan är känd för sina konkurrenskraftiga priser. För att behålla sin ledarposition behöver man hålla koll på kostnaderna i alla led, samtidigt som kunder och personal måste uppleva miljön i varuhusen som tilltalande. 

Genom att i första hand satsa på värmepumpar från Thermia när man bygger nytt eller uppgraderar energilösningar i befintliga varuhus, kan man få en mycket kostnadseffektiv uppvärmning. Som bonus får man dessutom kyla nästan gratis från borrhålen under heta sommardagar.

”Vi har arbetat med konkurrerande märken tidigare, men upplever att installationen blir smidigare med Thermias anläggningar. Inbyggda cirkulationspumpar och liknande gör att det blir mindre skruvande på plats”, säger Mattias Billgren på Cretec Installation, som står för installationen i de flesta av Biltemas varuhus.

Bland de senaste projekten finns det nyaste varuhuset i Bollnäs samt konvertering från fjärrvärme vid varuhusen i Linköping och Malmö. 

 

Utöver att göra installationen smidig arbetar Thermia hårt med att erbjuda support till installatörer och konsulter. Något som uppskattas, enligt Mattias Billgren.

”Oh ja. Det har varit särskilt värdefullt när vi konverterat äldre varuhus, där det inte alltid finns så bra dokumentation och så vidare.”

Erfarenheterna av samarbetet med Thermia är goda, och Mattias Billgren är övertygad om att framtiden innehåller fler affärer med Biltema.

Löfbergs Arena, Karlstad

”Vi vill bli bäst i Europa, därför vill vi bara jobba med de bästa”. Orden kommer från hockeylegenden Håkan Loob, general manager för Färjestad BK. Håkan lever som han lär, och när det var dags att energieffektivisera klubbens arena i Karlstad, föll valet på Thermia.

Installationen av fyra värmepumpar från Thermia gjordes 2012 och beskrivs av Håkan Loob som en av klubbens bästa affärer någonsin. ”Spelarköp inräknat”, tillägger han med en glimt i ögat. Investeringen lönade sig från första dagen. Besparingarna frigör resurser som kan satsas bland annat på föreningens ungdomsverksamhet.

Lokaler och varmvatten värms upp samtidigt som man kyler isen i de två hallarna. Och så finns det en fördel till: ”Det är riktigt bra grejer – från Värmland!”

Behrns Center, Örebro

När landmärket Behrn Center i Örebro byggdes, blev bergvärmepumpar från Thermia en självklar energilösning.

Ett bostadshus på 16 våningar, ett kontorshus på 12 våningar och en länga med 16 radhus. Allt betjänas av värmepumpsanläggningen, som levererar både värme och kyla. Anläggningens payoff-tid landade på sju år.

Solgården, Alafors

Inför bygget av bostadsområdet Solgården i Alafors utanför Göteborg fanns Thermia inte med i upphandlingen med det kommunala bostadsbolaget. 

Tack vare fastighetsvärmepumpen Mega, som vid upphandlingen var helt ny på marknaden, fick den lokala återförsäljaren ändå chansen, och lyckades ta hem avtalet.

Kontraktet ledde till den första kommersiella installationen av den nya fastighetsvärmepumpen, med tre stycken MegaXL.