Att välja luftvärmepump

Vill du slippa borra efter bergvärme, eller kan du av någon anledning inte göra det? Då kan någon av våra luftvärmepumpar vara det perfekta alternativet för dig.

För att få en komplett värmelösning som även ger dig varmvatten rekommenderas någon av Thermias  så kallade luft/vattenvärme-pumpar, de ger både värme (till vattenburet värmesystem) och varmvatten. De är effektiva och klarar av att utvinna energi ned till så låg temperatur som -20°C. Eftersom en luftvärme-pump utvinner värme från luften som finns runt omkring oss, slipper du helt borra efter värme som vid användning av en bergvärmepump.

Luftvärmepumpar minskar värmespillet

Genom att använda en luftvärme-pump kan du sänka dina uppvärmningskostnader med upp till 80 procent. Precis som en bergvärmepump, producerar en luft/vattenvärmepump både värme och varmvatten. Med Thermia Atec kan du dessutom få komfortkyla i ditt hus.

En luft/vattenvärmepump från Thermia har hög verkningsgrad året runt, något som är möjligt då värmepumpen avfrostar sig själv. Du behöver inte ha koll på när luftvärme-pumpen ska avfrostas då den aktiveras automatiskt vid behov. Det är inte svårare än så att värma upp ditt hus på bästa sätt. 

Luft/luftvämepump ett bra komplement

Thermia Aura är en luft/luftvärme-pump som kan ge stor besparing i till exempel villor med direktverkande el. Den förbättrar även inomhusmiljön genom att aktivt rena inomhusluften på naturens eget sätt.

 

 

Thermias luft/vatten-värmepumpar Thermias luft/luft-värmepumpar

Allt du behöver veta om luftvärmepumpar

Stora Värmepumpsboken innehåller det mesta du behöver veta om du funderar på att skaffa luftvärmepump. Beställ ditt exemplar så kan du bläddra i lugn och ro hemma. Boken kostar inget, allt du behöver göra är att fylla i din adress så får du den den hem i din postlåda.

Innehåll

Hur fungerar en luftvärmepump?

Hur mycket kan du spara med luftvärmepump?

Fördelar och nackdelar

Test av luftvärmepumpar

Luftvärmepump: pris