Att vara trainee på Thermia

Andreas Karlsson (vänster i bild) och Johan Sjögren (höger i bild) genomförde sin traineetjänst här på Thermia 2018-2019. Både blev erbjudna en heltidstjänst och tackade ja. Andreas har en examen från Karlstad universitet som Civilingenjör inom maskinteknik och Johan har en högskoleingenjörsexamen inom maskinteknik, också från Karlstads universitet. 

Både Andreas och Johan blev rekommenderade att söka som trainee av vänner. De såg det som en bra chans att komma in på arbetsmarknaden, då det öppnar många vägar. De beskriver sitt trainee år på Thermia som mycket lärorikt. Under året har de fått flytta runt på olika avdelningar för att få ut så mycket som möjligt av sitt trainee år. Detta gav en inblick hur alla processer går till från början till slut, samt att det gör det lättare att veta vem man ska vända sig till när det gäller specifika frågor och funderingar.

Båda killarna är hemmahörande i Karlstad. Även fast den långa pendlingsvägen mellan Karlstad och Arvika på 14 mil tur och retur är det värt det. De är båda överens om att det är en motiverande miljö att arbeta i och med kollegor som brinner för sitt arbete. Samt att alla har varit väldigt välkomnande från första stund.

Hösten 2020–2021 har vi haft Niclas och Ellie på plats som trainees via Higher Ambition. De båda är nu anställda på Thermia och vi är glada att de är en del av Thermia gänget. Se nedan vad de säger om sin traineetid på Thermia.

”Att få börja min arbetskarriär genom en traineetjänst hos Thermia har varit precis en sådan start som jag har önskat mig i arbetslivet. Som nyexaminerad har det varit värdefullt att få möjligheten att få testa på olika arbetsuppgifter och få erfarenhet inom flera områden från verksamheten. Det har gett mig en tydligare bild om inom vilka områden jag vill jobba vidare med och ledde mig till tjänsten som jag har idag.” – Ellie Jonsson, Labbingenjör (fd trainee). 

"Under första delen av min traineetjänst blev jag placerad på den avdelning som min bakgrund ansågs passa bäst, styr. De var varmt välkomnande och öppna att diskutera alla frågor och otydligheter. Jag fick möjligheten att vara på olika avdelningar runt om i företaget, vilket gav en bra översikt på Thermias verksamhet. De givna uppgifterna var aldrig helt linjära eller med en rätt lösning, vilket var bra då det gav fritänkande och en känsla av självständighet." Niclas Klarström – Programvaruutvecklare