Ulf Olsson arbetar på Internal Sales

När Ulf Olsson var 10 år såg han sin första installation av en varmvattenberedare. Det var starten till att han blev den 3:e generationen som tog steget in i familjeföretaget som VVS montör. Efter att ha haft hand om firman under många år kände han att det var dags att gå in på nya vägar, han sålde bolaget för att senare svänga in på en ny bana. Ulf skickade in en spontanansökan till Thermia för att se om det fanns någon position som behövde fyllas. Turen var på hans sida och kort därefter fick han en tjänst på Thermia, som innesäljare.  Femton år har gått sedan han fick anställningen och inte en dag går då han ångrar sitt beslut om att sälja firman.

— Det är en positiv känsla på Thermia, väldigt högt i tak. Alla medarbetare har lätt till skratt och det är sällan det är dålig stämning. Jag trivs väldigt bra på Thermia både som arbetsplats och i min yrkesroll.

Rollen som innesäljare innebär att du först och främst är den första i ledet när det kommer till försäljning. Sedan innefattar det uppgifter som att projektera anläggningar åt våra återförsäljare, göra systemritningar och vara engagerad i utveckling av produktprojekt.

Varför det blev Thermia och inget annat företag efter att Ulf sålt firman, var för honom en självklarhet. Genom sin bakgrund som VVS montör hade han nära kontakt med de anställda på Thermia. Då han var ute på fält och installerade värmepumpar. Känslan av att komma hem gjorde att det blev ett lätt val att söka sig till Thermia.