Maria Fogelberg, CFO

Hur länge har du jobbat på Thermia?

Jag började jobba på Thermia i januari 2019.

 Vad gjorde att du sökte till Thermia?

Jag tyckte att det var spännande att Thermia har sina egna produkter där hela värdekedjan är representerad i Arvika. Från utveckling, produktion till försäljning. Det var också lockande att få arbeta på ett företag som med sina produkter gör ett tydligt positivt avtryck i miljön. Dessutom har Thermia ett gott rykte som arbetsplats. Efter ett halvår på plats upplever jag att mina förväntningar har uppfyllts.   

 Vad är roligast med ditt yrke?

Som CFO på Thermia jobbar man nära verksamheten och är delaktig i många av företagets processer. Vill man så finns det stora möjligheter till utmaningar och egen utveckling. Jag trivs också med att jobba på en ekonomiavdelning som hanterar alla de ekonomiska flödena på företaget och där kompetensnivån är hög.  Som en bonus erbjuder Thermia en massa trevliga kollegor.   

Luiz Benicio, Logistikingenjör

Hur länge har du jobbat på Thermia?

I oktober blir det 2 år (7 månader som konsult + 16 månader som tillsvidare anställd hittills)

Vad gjorde att du sökte till Thermia?

Hade hört bara gott om företaget så när en tjänst dök upp tvekade jag inte att ansöka.

Vad är roligast med ditt yrke?

Möjligheten att få erfarenhet/utvecklas känns oändlig hos Thermia, inte bara inom det området man arbetar i utan, även inom andra viktiga områden inom industribranschen.

Att varje dag få chansen att samarbeta med fantastiska kollegor från storsett hela företaget samt att få vara med och bidra till ett bättre och stabilare klimat är ett plus i kanten.

 Esmeralda Peeters, labbtekniker

Hur länge har du jobbat på Thermia? 

Jag har varit på Thermia i 26 år.

Vad gjorde att du sökte dig till Thermia?

Jag kände att Thermia var en bra startpunkt när det kom till att komma ut i arbetslivet. Började på Thermia när jag var 17 år, direkt efter gymnasiet. Detta genom arbetsförmedlingen som hade en lödutbildning på plats, på Thermia. I december samma år fick jag fast anställning och på den vägen är det. Har haft olika befattningar i företaget med början i produktion. För att utveckla min kompetens har jag flyttat runt på olika områden i företaget

Hur är Thermia som arbetsplats och arbetsgivare?

Att jobba på Thermia är väldigt varierande och det är mycket frihet under ansvar. Det är en arbetsgivare som är väldigt mån om dess anställda. Ser till att vi har en tight gemenskap genom grillfester, träning och andra roliga påhitt.

Peter Särnblad, HR chef

Hur länge har du jobbat på Thermia?

Jag har varit på Thermia 16 år

Vad gjorde att du sökte till Thermia?

Detta var det första lediga arbetet som jag sökte efter min examen och jag är tacksam att jag fick chansen på Thermia som är ett fantastiskt spännande företag att arbeta på

Hur har din resa sett ut på Thermia?

Väldigt lärorik och där jag arbetar inom många olika områden vilket har gjort att man har byggt upp en bra erfarenhet och kompetens

 Vad är roligast med ditt yrke?

Det skulle jag säga är variationen av olika uppgifter och att vi är ett komplett bolag med alla funktioner på plats här i Arvika samt alla kompetenta medarbetare där drivkraften att lyckas och bli framgångsrika är stor.