Luftvärmepump - en smart affär

Med en luftvärmepump från Thermia kan du sänka din värmekostnad rejält – upp till 80 procent. Din månadskostnad blir lägre från första dagen och investeringen är helt betald på bara några år. Samtidigt gör du en mycket god insats för miljön.
Våra installatörer tar alltid helhetsansvar och är certifierade för att garantera att du får ett bekymmersfritt värmesystem med optimal besparing.

Begär Offert

Våra Thermia-återförsäljare tar alltid helhetsansvar för installationen, det är tryggast för dig. Dom hjälper dig beräkna ROT-avdrag och din framtida besparing.

Jag vill ha Offert
Namn: * Ort: * Telefon: * E-postadress: *

(* = obligatoriskt att fylla i)

Fri Rådgivning

Funderar du på att i investera i en luftvärmepump? Våra Thermia-återförsäljare hjälper dig att räta ut alla frågetecken och komma fram till en besparingskalkyl, helt kostnadsfritt!

Jag vill ha Rådgivning
Namn: * Ort: * Telefon: * E-postadress: *

(* = obligatoriskt att fylla i)

Boka Hembesök

Våra Thermia-återförsäljare kommer gärna och hjälper dig räkna på ett system som maximerar både bekvämlighet och besparing. Naturligtvis helt kostnadsfritt.

Jag vill Boka Hembesök
Namn: * Ort: * Telefon: * E-postadress: *

(* = obligatoriskt att fylla i)

FRÅGOR? RING OSS DIREKT PÅ 0570 - 847 90 (öppet 9-11 och 13-16)

Hur mycket kan du spara?

Besparingen ser du direkt. I samma ögonblick din nya luftvärmepump börjar arbeta så sänker den dina uppvärmningskostnader. Oftast blir besparingen så stor att det räcker till att betala både ränta och amortering på ett eventuellt lån - och ändå få pengar över.

Hur mycket kan du spara? Testa själv med vår snabbkalkyl, men kom ihåg att det bara är just en snabb kalkyl. För att få en mer exakt beräkning, ska du vända dig till en av våra återförsäljare. Under ett kostnadsfritt hembesök kan återförsäljaren räkna på dina specifika förutsättningar, och också hjälpa dig att planera så att du får en optimal lösning för just ditt hus och din familj. 

Snabbkalkyl: Hur mycket kan jag spara?
Vilken energikälla har du idag?
Välj uppvärmningssystem
Nuvarande förbrukning (kwh/år) för uppvärmning
0
öre/kWh (inkl. nätavgifter och moms) kr/m3
OBS! Detta är en snabbkalkyl. För en mer utförlig, kontakta din återförsäljare.
UPPVÄRMNINGSKOSTNAD (kr) 0 Ny kostnad (kr) 0
Jag kan spara (kr) 0

Fördelar med luftvärmepump

Idag är det många som vet att luftvärmepumpar lönar sig i längden. Men faktum är att kostnaden blir lägre redan första dagen, eftersom besparingen täcker både ränta och amortering. Dessutom ökar husets värde. En luftvärmepump betalar sig alltså både i sänkta driftskostnader och i ett högre pris den dag det är dags att sälja huset.

Luftvärmepumpar ger stabil värme som regleras automatiskt, varje dag året runt. På sommaren kan den användas för komfortkyla och poolvärme. Vi hjälper dig att räkna ut vilket system du behöver och hur mycket du kan spara.

 

  • Spara pengar från första dagen

  • Ditt hus ökar i värde

  • Tryggt och bekvämt

  • Klimatsmart solvärme

  • Komfortkyla på sommaren

  • Värm pool inomhus eller utomhus

Två typer av luftvärmepump:

Luft/vatten-värmepump

En luft/vatten-värmepump utvinner energi ur uteluften, ända ned till -25°. Energin skickas vidare in i ditt hus via ett vattenburet värmesystem med element eller golvvärme. En luft/vatten-värmepump kan också producera varmvatten, och även kyla till en låg kostnad om man så önskar.

En luft/vatten-värmepump kräver mindre investering än bergvärme/jordvärme. Besparingen är inte lika stor men kan nå upp mot 80% under rätt förutsättningar. Kalkylen innehåller många faktorer, och därför är det viktigt att du tar hjälp av en duktig återförsäljare för att räkna på förutsättningarna för just ditt hus.

Luft/luft-värmepump

En luft/luft-värmepump kopplas inte ihop med husets vattenburna värmesystem, utan distribuerar istället värmen i huset i form av varm luft som sprids med hjälp av en fläkt. Sommartid kan en luft/luft-värmepump också leverera kyla.

Energibesparingen med en luft/luft-värmepump kan bli upp till 50%. En luft/luft-värmepump kan vara en bra lösning om ditt hus inte har något vattenburet värmesystem. Det är också en populär lösning för mindre byggnader som exempelvis fritidshus.

Enkel och trygg installation

För dig som köpare ska det vara enkelt att installera luftvärmepump. Thermia använder kvalificerade personer längs hela kedjan från tillverkning till färdig installation. Vi har alltid ett totalansvar och ser till att varje moment i installationen sköts enligt skolboken, från första dimensionering till dess att vi sopar upp resterna.

Arbetet brukar klaras av rätt snabbt och ofta är hela systemet på plats på några dagar. Normalt behöver värmen bara vara avstängd ett par timmar.

Enligt försäkringsbolagens statistik ligger Thermia klart under branschens medelvärde för skadeanmälningar. Noggrann utbildning, erfarenhet och kvalitativa produkter lägger grunden för en installation som håller år efter år.

Om något mot förmodan skulle krångla får du hjälp av Sveriges bästa återförsäljarnät tack vare 3 års produktgaranti och 16-årig trygghetsförsäkring – de sex första åren är kostnadsfria och du väljer sedan själv om du vill förlänga.

ROT-avdrag

Med ROT-avdraget förbättras kalkylen för luftvärmepumpar ytterligare. Sedan 2009 får du göra avdrag för 30% av arbetskostnaden för borrning och installation.

Du behöver inte ligga ute med några pengar eftersom avdraget görs direkt på installatörens faktura. Exakt hur stor besparingen blir skiljer sig från fall till fall, eftersom förutsättningarna varierar.

Maximal skattereduktion är 50 000 kr per person och år. Tänk på att ROT-avdrag är kopplat till individen – inte till fastigheten. Ett par som äger hus tillsammans kan alltså göra avdrag på totalt 100 000 kr per år för att installera luftvärmepump.

På våra offerter anges naturligtvis alltid beloppen för arbetskostnad och ROT-avdrag.

4 goda skäl att välja Thermia:

1. Svensktillverkad kvalitet
2. Smarta patent ger mer varmvatten
3. Marknadens bästa trygghetspaket
4. Certifierade installatörer

Begär Offert

Våra Thermia-återförsäljare tar alltid helhetsansvar för installationen, det är tryggast för dig. Dom Thermia-återförsäljare hjälper dig beräkna ROT-avdrag och din framtida besparing.

Jag vill ha offert
Namn: * Ort: * Telefon: * E-postadress: *

(* = obligatoriskt att fylla i)

Fri Rådgivning

Funderar du på att i investera i en luftvärmepump? Våra Thermia-återförsäljare hjälper dig att räta ut alla frågetecken och komma fram till en besparingskalkyl, helt kostnadsfritt!

Jag vill ha rådgivning
Namn: * Ort: * Telefon: * E-postadress: *

(* = obligatoriskt att fylla i)

Boka Hembesök

Våra Thermia-återförsäljare kommer gärna och hjälper dig räkna på ett system som maximerar både bekvämlighet och besparing. Naturligtvis helt kostnadsfritt.

Jag vill boka hembesök
Namn: * Ort: * Telefon: * E-postadress: *

(* = obligatoriskt att fylla i)

FRÅGOR? RING OSS DIREKT PÅ 0570 - 847 90 (öppet 9-11 och 13-16)