Thermia lanserar iTec XT

Svårslagen effekt när det är som kallast

Pressmeddelande 20231004

Lagom till den kallare årstiden lanserar Thermia en nyhet som är riktigt tuff i kallt klimat. Framledningstemperatur upp till 70°C och den har en stor bredd i effektstorlekar och inomhuspaket - dessutom med det miljövänligare köldmediet R32. Luft-/vattenvärmepumpen iTec-XT visar vägen för enkel och effektiv uppvärmning med hög komfort.

Enkel, smidig och tuff för kalla klimat

Thermia iTec XT är en luft/vattenvärmepump som passar perfekt för nordiska klimat och låga utomhustemperaturer. Med framledningstemperatur upp till 70°C och en effektiv energibesparing ända ner till –30°C är iTec XT svårslagen i sin klass. iTec XT har en tydlig display som gör den smidig och enkel att hantera i såväl inställningar som drift. Designen är dessutom diskret och smälter in i de flesta inom- och utomhusmiljöer.

Effektiv och välutvecklad inverterteknik

iTec XT har en hög årsverkningsgrad, SCOP 4,9*. Produkten bygger på välutvecklad inverterteknik med en varvtalsstyrd kompressor som anpassar driften efter förutsättningar och behov, vilket ger en mycket god energibesparing. iTec XT kan leverera en framledningstemperatur upp till 70°C vid utomhustemperaturer så låga som –20°C (därefter upp till 68°C ner till -25°C), och fortsätter att ge en kostnadseffektiv drift och hög effekt ända ner till -30°C. Den ger också möjligheter till behagliga svalka under årets varmare månader.

Smidig styrning och klimatsmart i olika storlekar

Med tre modellstorlekar för utedel och fem varianter av inomhuspaket ger iTec XT mycket goda valmöjligheter utifrån behov av effekt. Med ett tillbehör kan användaren nyttja tjänsten Thermia Online, som innebär övervakning och styrning via mobil eller dator, utan abonnemangskostnader. Värmepumpen har också en kalenderfunktion som gör det möjligt att programmera och styra värmepumpens olika funktioner utifrån behov och önskemål.

Thermia arbetar ständigt för nya steg mot ett ännu mer klimatsmart och hållbart samhälle. iTec XT är ett prisvärt och flexibelt val, med köldmediet R32 som är ett miljövänligare alternativ än traditionella köldmedier för luftvärmepumpar.

Thermia iTec XT - enkel, tuff och smidig

  • Framledningstemperatur upp till 70°C vid utomhustemperaturer så låga som –20°C (därefter upp till 68°C ner till -25°C)
  • Effektiv energibesparing ända ner till -30°C
  • Finns i effektstorlekarna: 3-10 kW, 3-14 kW, 3-16 kW och med fem inomhuspaket
  • Köldmedium R32 – ett mer miljövänligt alternativ än traditionella köldmedier för luftvärmepumpar
  • Hög varmvattenkomfort
  • Hög årsverkningsgrad SCOP 4,9* 
  • Smidig och enkel styrning via tydlig display

Produkten börjar säljas hos Thermias återförsäljare 4 oktober 2023

* SCOP 4,9 för iTec XT 14 enligt mätstandard EN14825 (medel klimat (Strassbourg).

För mer information: thermia.se/itecxt

För produktbilder: thermia.se/press

Kontaktperson: Lars Gyllander, försäljningsdirektör, lars.gyllander@thermia.se, +46 70 982 86 15

Om Thermia
Thermia AB utvecklar och tillverkar värmepumpar som tillvaratar den naturliga energin i berg, mark, sjö, vatten och luft.  Thermia driver egen utveckling och tillverkning av framtidens värmelösningar i värmländska Arvika och har funnits sedan 1923 – 100 år av innovation. Thermias vision är att alltid vara steget före och har idag cirka 320 medarbetare, finns i 15 länder med mer än 200 återförsäljare över hela Sverige.