Thermia stärker sitt engagemang för svensk längdskidåkning: Sponsrar talangen Alvar Myhlback

Pressmeddelande 20231113

 

Thermia, en framstående aktör inom uppvärmningslösningar, är stolta över att meddela att de sponsrar den lovande längdskidåkaren Alvar Myhlback. Med sitt engagemang för att stödja idrottsutövare i kyla, och det svenska längdskidåkningsarvet, fortsätter Thermia att sätta värme i rörelse.
– Vi är otroligt glada över vårt partnerskap med Thermia. Tillsammans driver vi Alvar mot framtiden med värme och stöd i varje steg, säger Mats Slorfelt CTM, kommersiell för Alvar.

Alvar Myhlback, född den 22 januari 2006 och hemmahörande i Bjursås i Dalarna, ses av många som den största talangen som svensk längdskidåkning någonsin har haft. Vid blott 16 års ålder säkrade han sitt första SM-silver i sprint år 2022. Året därpå imponerade Alvar återigen genom att få dispens som den yngste åkaren någonsin att delta i Vasaloppet och kammade hem en åttonde plats. Nu är Alvars målsättning att bli den yngsta vinnaren av Vasaloppet genom tiderna och Thermia ser fram emot att stötta honom på vägen dit.

– Jag är jätteglad över samarbetet som vi har. Min förhoppning är att det blir ett långvarigt samarbete som kommer att följa med mig under min karriär. Jag har ju precis startat till skillnad från Thermia som varit världsledande under många år, vilket jag också hoppas kunna vara. Det tycker jag är ett bra underlag att bygga ett samarbete på, säger Alvar Myhlback.

Thermia är stolta sponsorer
Thermia har en rik historia av att leverera innovativa och energieffektiva värmepumpar för att skapa en bekväm inomhusmiljö. Beslutet att sponsra Alvar Myhlback är ett resultat av företagets starka engagemang för att stödja svensk längdskidåkning och dess utövare. Alvar Myhlback är inte bara en talangfull atlet, utan han representerar också det starka driv och de högt ställda mål som Thermia själva har som en 100-årig industriell aktör.

– Thermia har en lång historia av att stödja längdskidåkning och vi är stolta över att inkludera Alvar i vår sponsorfamilj, säger Lars Gyllander, försäljningsdirektör på Thermia innan han avslutar:
– Alvar är en fantastisk talang med en enorm drivkraft och stora framtidsmål, vilket återspeglar vår uppriktiga strävan efter kvalitet och innovation. Vi på Thermia är övertygade om att Alvar Myhlback har en lysande framtid inom längdskidåkningen och ser fram emot att vara en del av hans resa mot att bli en av de främsta inom sporten.

Kontaktperson: 
Lars Gyllander, försäljningsdirektör, lars.gyllander@thermia.se +46 70 982 86 15
Mats Slorfelt, CTM Kommersiell manager, mats@creativetalents.se +46 705 420111

Om Thermia
Thermia AB utvecklar och tillverkar värmepumpar som tillvaratar den naturliga energin i berg, mark, sjö, vatten och luft.  Thermia driver egen utveckling och tillverkning av framtidens värmelösningar i värmländska Arvika och har funnits sedan 1923 – 100 år av innovation. Thermias vision är att alltid vara steget före och har idag cirka 320 medarbetare, finns i 15 länder med mer än 200 återförsäljare över hela Sverige.