Värme möter kyla: Thermia sponsrar längdskidstjärnan Linn Svahn

Pressmeddelande 20231030

 

Svenska värmepumpsjätten Thermia är stolta över att meddela sitt sponsorskap av den framstående längdskidåkaren Linn Svahn. Att Thermia stödjer en atlet som regelbundet tränar i de isiga vintermiljöerna markerar en spännande sammanfogning av värme och kyla.
– Detta partnerskap representerar en perfekt sammanstrålning av värderingar och mål. Både Linn och Thermia har stora ambitioner inom sina respektive områden och strävar mot att vara de bästa, säger Mats Slorfelt CTM, kommersiell manager för Linn Svahn.

Thermia sponsrar längdskidåkaren Linn Svahn under hennes resa mot att återigen bli världens bästa sprinter. Linn är född i Lycksele och har med åren blivit en av Sveriges mest lovande skidåkare efter att ha imponerat världen med nio individuella världscupsegrar och två lagsegrar. Hon vann sprintcupen 2019/2020 och belönades som Sveriges kvinnliga idrottare år 2020. Året efter visade Linn Svahn återigen upp sin talang genom att erövra segrar på 10 kilometer masstart i både klassisk och fristil i Val Müstair och Falun. Framöver är hennes mål att ta medaljer i VM i Trondheim 2025, OS i Italien 2026 och hemma-VM i Falun 2027.
– Jag och Thermia står för lika grundvärderingar och jag är stolt över det här samarbetet. Vi kommer att göra mycket bra tillsammans – tillsammans är vi vinnare, säger Linn Svahn.

Thermias engagemang för hållbarhet
Thermia, som firar sitt 100-årsjubileum i år, har alltid varit engagerade i att erbjuda hållbara uppvärmningslösningar. Med en vision att vara i framkant av teknologin och en ständig strävan efter att göra lösningarna mer hållbara, ser de en stark koppling mellan sina värderingar och Linn Svahns ambitioner.

– Det är en spännande kombination mellan längdskidåkning, som utövas i kyla, och oss som arbetar med värme. Thermia har funnits i 100 år med höga ambitioner om hållbar uppvärmning och visionen att alltid ligga steget före, där känner vi att vi har mycket gemensamt med Linns målsättningar, berättar Lars Gyllander, försäljningsdirektör på Thermia.

Långsiktighet som grund
För snart tre år sedan skadade Linn sin axel i sprintcupen. Sedan dess har mycket handlat om att komma tillbaka och Linn har visat en stark vilja och beslutsamhet. Nu är axeln återställd och Thermia är stolta över att stödja denna talang i hennes strävan efter att nå nya höjder inom längdskidåkning.

– Hennes återkomst i världscupen säsongen 2022/2023, med flera imponerande resultat, visar på hennes styrka och förmåga att övervinna utmaningar. Att lyckas komma tillbaka på det sättet kräver långsiktighet och tålamod. Detta upplever vi att Thermia, som firar 100 år i år, verkligen står för, säger Mats Slorfelt innan han avslutar:
– Linn är noga i sitt val av partners och det här samarbetet blev perfekt eftersom Thermia har det som hon kan stå för till 100 procent.

Nu är Linns målsättning att fortsätta arbetet och att utvecklas mot att bli en så komplett skidåkare som möjligt. Det känns fantastiskt roligt att dela den resan med ett företag som Thermia.

Kontaktperson: 
Lars Gyllander, försäljningsdirektör, lars.gyllander@thermia.se +46 70 982 86 15
Mats Slorfelt, CTM Kommersiell manager, mats@creativetalents.se +46 705 420111

Om Thermia
Thermia AB utvecklar och tillverkar värmepumpar som tillvaratar den naturliga energin i berg, mark, sjö, vatten och luft.  Thermia driver egen utveckling och tillverkning av framtidens värmelösningar i värmländska Arvika och har funnits sedan 1923 – 100 år av innovation. Thermias vision är att alltid vara steget före och har idag cirka 320 medarbetare, finns i 15 länder med mer än 200 återförsäljare över hela Sverige.