Referenser - fastighetsvärmepumpar

Fastighetsmarknaden är ett viktigt fokusområde för oss på Thermia. På den här sidan presenterar vi några av alla de fastighetsprojekt som vi varit involverade på senare år.

Helhetslösningar är nyckeln för Biltema

När Biltema bygger nytt varuhus, eller uppgraderar ett befintligt, är värmepump från Thermia förstahandsalternativet. Kostnadseffektiv värme är ett av skälen. Ett annat skäl är att man får kyla nästan helt utan extra kostnad.

”Vi satsar på bergvärme på alla ställen där det är tekniskt och geologiskt möjligt. Det är först och främst ett ekonomiskt beslut. Sommartid kan vi cirkulera brinevätskan i borrhålen och få kyla i varuhusen till nästan ingen kostnad alls. Samtidigt laddar vi borrhålen med värme”, säger Daniel Wellbro.

LÄS MER OM BILTEMA

 

Futurum väljer solenergi och Thermia Mega i Änglandaskolan

Miljöer värdiga våra barn – det är fastighetsbolaget Futurums vision.
- Värmepumpar är det enda beprövade sättet att säsongslagra solenergi. Vi valde Thermia Mega, säger Johan Sellin.

 

Varvtalsstyrda värmepumpar
värmer stockholms studenter

Ventilationens frånluft är en populär energikälla, i synnerhet i kombination med moderna värmepumpar. Stockholms Studentbostäder satsar hårt på denna lösning, i nära samarbete med Thermia.

 

Lyckat Mega-projekt hos Lundbergs

Fastighets AB L E Lundberg är en av Sveriges största privata fastighetsägare. I ett stort projekt med en föråldrad fjärrvärmelösning, 222 lägenheter, många byggnader och trånga utrymmen blev svaret 22 stycken Mega S. 

Flera generationer värmepumpar från Thermia täcker Strömstad Spas stora energibehov

Det krävs en hel del värmepumpar för att tillgodose en 24 000 m2 stor spa- och hotellanläggning – närmare bestämt 18 st. Strömstad Spa har sedan anläggningen byggdes 2007 valt Thermia och är nu inne på andra generationen värmepumpar. Deras moderna värmesystem använder havsvatten som energikälla för värme, kyla och varmvatten.

LÄS MER OM STRÖMSTAD SPA

 

Bergvärme blev räddningen
för BRF Koppartältet

Söndervittrande avloppsstammar blev en oväntad överraskning för styrelsen i BRF Koppartältet. ”Banken sa nej. Men då föreslog vi att göra om alltihop till ett energiprojekt. Då fanns det stora pengar att spara, och då var banken med på noterna”.

 

CO2 - neutrala två år tidigare
än planerat

Kommunala fastighetsbolaget Sotenäs Bostäder har tagit ett styrelsebeslut på att vara CO2-neutralt senast 2020. Men tack vare värmepumpar från Thermia uppnåddes det målet redan sommaren 2018.

 

Löfbergs Arena,
Karlstad

"Vi vill bli bäst i Europa, därför vill vi bara jobba med de bästa". Orden kommer från hockeylegenden Håkan Loob, general manager för Färjestad BK. När det var dags att energieffektivisera klubbens arena i Karlstad, föll valet på Thermia.

Vill du ha hjälp med dimensionering, systemförslag eller offerter?

Hör gärna av dig till oss på fastighetsavdelningen – vi hjälper till med dimensionering och tar fram systemförslag för hur din anläggning ska byggas för att ge bästa resultat. Välkommen!

KONTAKTA THERMIA FASTIGHETSAVDELNING