Till slut stod valet mellan bergvärme och pellets

När paret Berglund-Westergren insett att deras oljeuppvärmning var på tok för dyr började dom se sig om efter nya alternativ. Till slut stod valet mellan bergvärme och pellets.

Paret Berglund-Westergrens bergvärme:

Villa: Trähus från 1920-talet
Boyta: 130 m2
Ort: Huddinge
Personer i hushållet: Två vuxna
Värmepump installerad: 2006
Värmekälla: Bergvärme
Typ av värmepump: Diplomat Duo
Tidigare uppvärmning: Oljepanna, 2,8 kubik/år, ca 30 000 kr/år

Det ska inte kosta 30 000 kronor per år för att värma upp en villa på 130 m2. Det var åtminstone vad paret Berglund-Westergren kom fram till när de för ett par år sedan började se sig om efter nya alternativ. Till slut stod valet mellan bergvärme och pellets.

Bergvärme verkade bekvämare och pellets kändes för "meckigt". Vårt hus är ganska dåligt isolerat och vi ville använda så lite el som möjligt, berättar Lennart. Därför var det naturligt att välja en större bergvärmepump samt att borra djupare än normalt, för att kompensera och vara på den säkra sidan.

Paret är mer än nöjda med sin värmepump. Snittförbrukningen ligger på 6 500 kWh, vilket är en rejäl sänkning av kostnaderna. Men varför var det just Thermia som fick äran att leverera bergvärme?

Beslutet att byta till bergvärme fattades hastigt under en kall och snöig vintermånad. Oljan i tanken var på väg att ta slut, och det bestämdes att det var nu bytet skulle ske.

Redan från början blev det tydligt att de hade fått rätt intryck av återförsäljaren. Och den goda kontakten har fortsatt fram till i dag.

- Innan vår värmepump var levererad såg återförsäljaren till att vi hade nog med olja för att klara oss fram till installationen. Själva installationen gick friktionsfritt och tack vare snön och den frusna marken blev det inte några avtryck i trädgården efter maskinerna. Vi är verkligen tacksamma över deras servicenivå.

I dag har vi högre värme i hela huset. Bergvärme har gett en mycket bättre komfort men trots det har vi avsevärt lägre kostnader. Allt har bara tickat och gått, ingen skötsel. Det enda vi har behövt tänka på är vilken värmekurva vi skall välja för att det ska passa vårt hus.

Har du frågor kring att välja en Thermia värmepump? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kostnadsfri rådgivning

Funderar du också på bergvärme? Vi hjälper dig gärna med helt kostnadsfri rådgivning.

KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

(* = obligatoriskt att fylla i)

1 av 4

Hur mycket kan du spara?

Hur mycket kan du spara med bergvärme? Testa att göra en snabbkalkyl med vårt verktyg.

EKONOMI OCH KALKYL

Vanliga frågor om bergvärme

Se de allra vanligaste frågorna om bergvärme. Kanske hittar du svaret på din fråga?

FRÅGOR OCH SVAR: BERGVÄRME

Begär en offert

Bli nöjd med bergvärme du med! Vi tar alltid helhetsansvar för installationen och vi hjälper dig beräkna ROT och din framtida besparing.

BEGÄR OFFERT

Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

(* = obligatoriskt att fylla i)

1 av 4