Att byta jordvärmepump

En jordvärmepump är en långsiktig investering, och normalt sett kan den leverera värme och varmvatten under många års tid. Men ingen värmepump har evigt liv, och förr eller senare kommer dagen då det är dags att fundera på ett byte.

När det är dags att byta jordvärmepump är det lätt att tänka att man bara tar ut sin gamla värmepump och sätter in en ny. Ofta har dock förutsättningarna förändrats sedan du installerade jordvärme första gången, och därför är det viktigt att göra en ny kalkyl när det är dags för byte.

Du kanske har byggt ut ditt hus? Eller fått fler familjemedlemmar som förbrukar både värme och varmvatten? Det där är saker som påverkar totalbilden en hel del.

Den jordvärmepump som finns i ditt pannrum nu, kanske inte har den effekt som behövs egentligen. I vissa fall kan det också vara så att kollektorslingan inte är lång nog för att kunna leverera den energi som behövs.

Funderar du på att byta jordvärmepump? Då bör du kontakta din lokala återförsäljare. De kan hjälpa dig att välja rätt värmepump och dimensionera ditt system så att du får den anläggning som passar bäst för just ditt hus.

Hitta närmaste återförsäljare

Har du fler frågor om hur ett byte av jordvärmepump går till? Hitta din lokala återförsäljare, de har svaren. 

HITTA ÅTERFÖRSÄLJARE

Se våra jordvärmepumpar

Ta gärna en titt på vårt utbud av jordvärmepumpar för att jämföra prestanda och tekniker.

VÅRA JORDVÄRMEPUMPAR

Fråga Konsumentkontakt

Om du har frågor hjälper gärna Thermia Konsumentkontakt dig över telefon eller mail.

KONSUMENTKONTAKT