Luft/vatten-värmepump - kostnad och pris

Många känner till att installation av en luft/vatten-värmepump är ett billigare alternativ än bergvärme och jordvärme, eftersom man slipper att borra eller gräva. Men hur mycket kostar det egentligen?

Vad kostar det att installera luft/vatten-värmepump?

Den frågan ställs ofta både till oss på Thermia och våra installatörer. Det är en mycket relevant fråga som tyvärr inte går att ge ett enkelt och entydigt svar på. Anledningen till det är att du inte bara köper en värmepump när du installerar luft/vattenvärme – du köper hela installationen, vilken kan skilja väldigt mycket åt från fall till fall. Det är därför det inte går att presentera ett ”fast pris” för en luft/vatten-värmepump.

För att ändå ge dig en uppfattning om nivån på investeringen, så kan man säga att priset för att installera en luft/vatten-värmepump brukar hamna någonstans mellan 75 000 och 150 000 kr, beroende på förutsättningar och typ av värmepump. Men detta kan som sagt skilja mycket från fall till fall.

Så får du reda på exakt pris

Självklart, innan du kan bestämma dig måste du få reda på ett exakt pris för din eventuella installation av luft/vatten-värmepump. Och det lättaste sättet att få reda på det, är att kontakta någon av Thermias återförsäljare för ett kostnadsfritt hembesök. Återförsäljaren kommer då hem till dig och går på plats igenom alla förutsättningarna för just din installation. Utifrån detta kan sedan återförsäljaren ta fram den bästa lösningen för just dig och ditt hus.

Efter hembesöket får du en offert av återförsäljaren, där du både ser det totala priset för att installera en luft/vatten-värmepump i ditt hus och även får reda på hur stor besparing du kommer göra med din nya anläggning.

De flesta Thermia-återförsäljare erbjuder dig även att installera direkt, men betala månadsvis. Läs mer om att delbetala i din egen takt.

Boka kostnadsfritt hembesök

Boka ett kostnadsfritt hembesök så hjälper vi dig räkna ut både din exakta kostnad för att installera luft/vatten-värmepump och hur mycket du kommer spara i uppvärmningskostnad.

Boka kostnadsfritt hembesök

Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

(* = obligatoriskt att fylla i)

1 av 4

Hur mycket kan du spara?

Din besparing bör alltid vara större än din kostnad för jordvärme. Gör en enkel kalkyl!

Gör en snabbkalkyl

Vanliga frågor om luft/vatten-värmepump

Vi har sammanställt de allra vanligaste frågorna om luft/vatten-värmepumpar. Kanske finns svaret på din fråga här

Valiga frågor och svar

Begär offert

Förutom att ge dig ett offertförslag på installation av luft/vatten-värmepump, hjälper vi dig även beräkna ROT-avdrag och din framtida besparing.

Begär offert

Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

(* = obligatoriskt att fylla i)

1 av 4