Att installera en luft/luft-värmepump

Vi rekommenderar alltid att luft/luft-värmepumpen monteras av en certifierad installatör. Här ger vi en översiktlig beskrivning för att du ska kunna få en bild av hur arbetet går till.

Innedel och utedel

Luft/luft-värmepumpen består av två huvudsakliga delar: en inomhusdel och en utomhusdel. Utomhusdelen hämtar upp energi ur utomhusluften medan inomhusdelen sprider den uppvärmda luften inne i huset. 

Det största ingreppet vid installation av en luft/luft-värmepump är ett hål på cirka 7 cm som måste tas upp för slangar, ledningar och dränering. Utedelen moteras med vibrationsdämpare. 

Placering

Luft/luft-värmepumpen kommer bäst till sin rätt om bostaden har en öppen planlösning. Detta beror på att värmen sprids genom en fläkt som sitter monterad i inomhusdelen.

En specialutvecklad triangeldesign på innedelen ger ett ökat luftflöde, snabbare temperaturreglering och jämnare fördelning av värmen i rummet. Den smarta designen gör också att de fysiska måtten blir mindre vilket gör den nätt och extra lättplacerad, till exempel över dörrar.

Thermias Aura-serie - byggd för nordiskt klimat

Thermia Aura är en serie luft/luft-värmepumpar som är byggda för nordiskt klimat. Tack vare seriens smidiga utförande och smarta funktioner är den perfekt som kompletterande värmekälla för såväl villan som fritidshuset.

Alla modeller är mycket tystgående och utrustade med inbyggd AC-funktion som ger billig svalka på sommaren. Det finns olika nivåer på prestanda och funktionalitet så att du kan välja den modell som matchar just dina behov.

Vilken luft/luftvärmepump passar dig bäst?

Läs mer om Aura-serien

Fler frågor? Kontakta en återförsäljare

Det bästa sättet att få svar på alla frågor du har kring luft/luft-värmepump, är att boka ett kostnadsfritt hembesök från en av våra återförsäljare. Då kan ni kontrollera saker och ting på plats, diskutera installation, placering och kostnader. 

Boka ett hembesök

Vi hjälper dig gärna med frågor när du funderar på att köpa värmepump. Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

Namn: * Ort: * Telefon: * E-postadress: *

(* = obligatoriskt att fylla i)