Att installera bergvärme

När du installerar bergvärme från Thermia får du hjälp av kvalificerade personer längs hela kedjan - alltifrån de tillverkade produkterna till färdigt värmesystem.

När du ska installera och borra bergvärme är det din återförsäljare som har totalansvaret. Arbetet brukar klaras av rätt snabbt, ofta på några dagar. Normalt behöver värmen bara vara avstängd ett par timmar, tack vare den elpatron som finns i bergvärmepumpen. För dig som kund ska det vara en enkel procedur att installera bergvärme. Nedan ser du hur en typisk installation av en bergvärmepump går till.

På grund av lokala variationer kan det ta olika lång tid att installera bergvärme. I normala fall rör det sig om ett par dagar för borrning, nedmontering av befintlig panna samt pumpinstallation.  

Våra lokala återförsäljare har alltid ansvar för hela arbetet kring din värmepump och de väljer i sin tur kunniga underentreprenörer inom områden som exempelvis borrning och el.

Vi på Thermia är specialister på att tillverka värmepumpar. Därför ser vi också till att våra återförsäljare är specialister på att installera bergvärme. Thermia är en av få aktörer på den svenska marknaden som arbetar med ett eget återförsäljarnät.

HITTA NÄRMSTA ÅTERFÖRSÄLJARE

Installation av bergvärme i 10 steg

1

Utomhusarbetet startar i samband med att borrfirmans rigg anländer. OBS! Alla ansvarsfulla borrfirmor lägger ut markskydd om det behövs innan de kör in på tomten.

2

Ett hål borras ner i berget.

3

Den del av hålet som ligger över berggrunden fodras med sammansvetsade stålrör.

4

Nu sänks kollektorslangen ner i borrhålet. Sedan återstår att forsla bort borrutrustningen. Trots att skyddsplattor har använts för att skona marken kan tomten behöva viss vård i form av till exempel kompletteringssådd av gräsfrö.

5

Nästa steg är grävarbetet för slangarna från borrhålet till fastigheten.

6

Inomhusarbetet börjar med att den gamla utrustningen demonteras.

7

Den nya värmepumpen ställs på plats. Elmontören ansluter värmepumpen till villans elcentral.

8

På knappt en dag brukar man komma så långt att värmepumpens elpatron kan påbörja uppvärmningen av huset och varmvattnet. Här ser vi en färdig installation med en Duo modell.

9

Nästa moment består i att dra rören mellan värmepumpen och den plats i ytterväggen där borrhålsslangarna kommer in.

10

När anslutningen utförts tilläggsfylls eventuellt brinevätska i rören och körs runt i systemet under ett par timmar. Detta tar bort eventuell luft.

Nu är allt klart och ägaren får en genomgång av värmepumpen.

Begär offert

Vi tar alltid helhetsansvar när du ska installera bergvärme. Vi beräknar ROT och din framtida besparing.

BEGÄR OFFERT

Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

(* = obligatoriskt att fylla i)

1 av 4

Hur mycket kan du spara?

Hur mycket kan du spara på att installera bergvärme? Gör en enkel kalkyl!

EKONOMI OCH KALKYL

Kostnadsfri rådgivning

Funderar du på att i investera i bergvärme? Vi hjälper dig gärna med helt kostnadsfri rådgivning.

KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

(* = obligatoriskt att fylla i)

1 av 4