Komfortkyla med värmepump

Att låta din värmepump skapa skön svalka i huset under sommaren, är betydligt billigare än med traditionell luftkonditionering.

Låt värmepumpen svalka dig

Thermias värmepumpar kan göra mer än att värma ditt hus och ditt varmvatten.  I vissa värmepumpar ingår redan kylfunktionen och för andra behövs bara en enkel komplettering för att din värmepump ska ge skön svalka under årets varma dagar. 

Ställ bara in den temperatur du vill ha så sköter värmepumpen resten. På så sätt får du en heltäckande klimatanläggning med ett behagligt inomhusklimat året runt - värme på vintern, kyla på sommaren och varmvatten året runt.

För att en bergvärmepump ska kunna producera kyla måste den ha en kylmodul. I vissa av Thermias värmepumpar är den redan inbyggd och i andra fall erbjuder Thermia två olika typer av kylmoduler att köpa som tillbehör: Passiv och Passiv/Aktiv. Passiv kyla kallas ofta frikyla.

Billigare än aircondition

Värmepumpens kylning är både billig och effektiv. Med denna typ av kylning slipper du skaffa energikrävande aircondition eller andra system för luftkonditionering, vilka ofta har höga driftkostnader.

För att kunna utnyttja frikyla eller aktiv kyla på bästa sätt rekommenderar vi att du även kompletterar ditt värmesystem med en eller flera fläktkonvektorer (kallas även fläktelement). Du kan läsa mer om våra fläktelement längre ner på sidan.

 

Kylmodul Passiv

Thermia Kylmodul Passiv gör att din värmepump även kan leverera kyla. Modulen är bara i drift när kyla behövs, i övrigt fungerar din värmepump precis som vanligt.

Kylmodulen arbetar med passiv kyla – även kallad frikyla – vilket passar hus med mindre kylbehov eller dig som bara vill ha kyla i vissa rum. 

Läs mer - Kylmodul PAssiv

Fläktkonvektorer som blåser sval och skön luft

Om du vill sprida komfortkyla i huset behövs fläktkonvektorer. Lite förenklat kan dessa även kallas fläktelement. Funktionen är att de kan blåsa varm och kall luft, beroende på det aktuella behovet. 

Det finns två olika modeller att välja mellan, Thermia Aermec UL och Thermia Aermec HL, som båda hjälper dig att hålla en jämn och behaglig inomhustemperatur året runt.

Perfekt för dig som ska byta från direktverkande el

Thermias fläktkonvektorer är utmärkta att använda vid konvertering från direktelvärme. Efter installationen har du ett komplett system för att sprida både energisnål värme och kyla i ditt hus.

Fläktkonvektor Aermec UL

Thermia Aermec UL är försedd med speciellt utvecklad tvärströmsfläkt och batteri, som i kombination med ställbart galler på toppen ger en hög effekt.

Läs mer - Aermec UL