Kundberättelser: luftvärmepumpar

Här kan du läsa berättelser från några av våra kunder, om deras förutsättningar och hur mycket de sparar med luftvärmepump.

"Sveriges nordligaste och högst belägna luftvärmepumpar”

I sitt fritidshus i lappländska Vassijaure har Kirunabon PO Olofsson Sveriges förmodligen nordligaste och högst belägna luftluftvärmepumpar. Och de fungerar väldigt bra, trots att kylan kan vara extremt påfrestande och medeltemperaturen ligger under nollan.

En både enkel och trygg uppvärmning

Återkommande småproblem och ett ständigt fixande med en gammal pelletspanna gjorde att Emmelie och Jimmie satte in en iTec Eco i huset. – Vi ville ha en uppvärmningslösning som är både enkel och trygg, säger Emmelie. Något som sköter sig självt.

Så sänkte paret Larsson uppvärmningskostnaden med 70 procent

Hans Larsson i Malmö bytte ut den gamla gaspannan mot en luft/vattenvärmepump från Thermia. Bytet sänkte uppvärmningskostnaden med 70 procent.

Paret Walfridson valde luft/vattenvärmepump

Den gamla kombipannan började sjunga på sista versen. Tack vare Thermia-återförsäljaren fick pensionärsparet Walfridson den hjälp de behövde för en smidig övergång till luft/vatten-värmepump.

Luft/vattenvärmepumpen ger familjen Carlsson mer tid till tillsammans

Oljepannan sjöng på sista versen och pelletsbrännaren krävde för mycket arbete. Tack vare den nya luft/vatten-värmepumpen kan familjen spendera mer tid tillsammans.