Hur mycket kan du spara med luftvärmepump?

Att installera en luftvärmepump är en mycket lönsam investering, både för miljön och den egna plånboken.

1. Betalar sig själv över tid

Det är en långsiktig investering att installera en luftvärmepump. Sänkningen av uppvärmningskostnaden som du får med din luftvärmepump betalar tillbaka hela investeringskostnaden och mer därtill. På mellan 5 och 10 år räknar man normalt att en luftvärmepump har betalat sin egen kostnad. Hur många andra uppvärmningssystem betalar sig själva under sin levnadstid?

2. Mer pengar från första dagen

Du kan se resultatet i din plånbok redan från första dagen. Även om du lånar för att finansiera din luftvärmepump så får du direkt mer pengar över i plånboken. Besparingen på din uppvärmningskostnad är normalt högre än räntor och amorteringar på lånet tillsammans. En mer detaljerad förklaring hittar du här.

3. Höjer värdet på huset

Att installera en luftvärmepump höjer värdet på ditt hus. Värmepump är den uppvärmning som påverkar köpintresset mest positivt, enligt en undersökning av Mäklarsamfundet. Minst populärt är direktverkande el och oljeeldning. Detta innebär att en luftvärmepump betalar sig dubbelt; dels när den betalat sin egen kostnad och dels i ett högre försäljningspris den dag du säljer huset.

Hur mycket kan jag spara med luftvärmepump?

Det går tyvärr inte att ge ett exakt svar som stämmer för alla, eftersom varje hus och varje installation är unik. Men rent generellt kan man säga att det går att minska uppvärmningskostnaden med upp mot 80 procent om man byter från elpanna eller direktverkande el till luftvärmepump. Byter man från direktverkande el får man ta med i beräkningen att man även måste installera ett vattenburet värmesystem. Du kan använda vår enkla kalkylator för att göra en uppskattning.

För att få det bästa svaret på frågan om besparing ska du kontakta någon av våra återförsäljare för ett kostnadsfritt hembesök. Återförsäljaren kommer då hem till dig och går igenom förutsättningarna för luftvärmepump på plats, och kan efter det rekommendera dig den bästa lösningen. I samband med detta får du också reda på hur stor besparing du kan förvänta dig årsvis jämfört med befintligt uppvärmningssystem - med din valda luftvärmepump och med de exakta förutsättningar som finns i din bostad.

Begär offert

Om du väljer en luftvärmepump från Thermia tar vi alltid helhetsansvar för installation, det är tryggast för dig.

BEGÄR OFFERT

Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

(* = obligatoriskt att fylla i)

1 av 4

Test av luftvärmepumpar

Vad kan man lära sig av att lusläsa luftvärmepump-test? Och hur stora är egentligen skillnaderna?

TEST AV LUFTVÄRMEPUMPAR

Kostnadsfri rådgivning

Är du sugen på en luftvärmepump men fortfarande full av frågor? Vi hjälper dig med helt kostnadsfri rådgivning.

KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

(* = obligatoriskt att fylla i)

1 av 4