Om du får problem med värmepumpen

Steg för steg vad du kan göra själv innan du kontaktar oss på Thermia vid eventuella problem med din värmepump.

Användarhandbok 

Handboken är alltid din närmaste support och täcker det mesta om värmepumpens vardagliga drift. Här står det hur man justerar värmepumpens temperaturinställning, larm, felsökning och hur man utför kontroller på värmepumpen.

Återförsäljare

Skulle manualen inte räcka till ska du i första hand kontakta din återförsäljare av värmepumpen. De kan hjälpa dig om du har tekniska problem med värmepumpen eller andra funderingar. Om du inte vet vilken återförsäljare som tidigare haft hand om din värmepump så kan du hitta en återförsäljare här: 
Hitta din närmaste Thermia-återförsäljare.

Försäkring

Alla Thermias värmepumpar har tre års produktgaranti som gäller från installationsdatum och när den har gått ut så har du ytterligare tre kostnadsfria år med trygghetsförsäkringen som gäller på hela produkten. Därefter kan du förlänga försäkringen årsvis upp till totalt 18 år för en berg-/jord-/sjövärmepump och upp till totalt 16 år för en luft/vatten- eller luft/luft-värrmepump.

Skulle skada uppstå på värmepumpen vänder du dig först till återförsäljaren som skickar ut en reparatör för att undersöka skadan. När skadan är fastställd så tar du kontakt med ditt hemförsäkringsbolag för ersättning.

Här hittar du infromation om Thermias Garantier och Trygghetsförsäkring.

 

Arctic Försäkringsförmedling

Efter anmälan till ditt försäkringsbolag ska du kontakta Thermias försäkringsförmedling, Arctic (se kontaktuppgiter nedan). De skickar dig då en skadeanmälan som du ska fylla i och returnera senast 3 månader från det att skadan anmälts till din hemförsäkring.

Arctic Seals AB
Box 2003
141 02 Huddinge
E-post: kundtjanst@arctic.se
Telefon: 08-7460560
Telefax: 087468849

Konsumentkontakt

Många frågor kring din värmeanläggning kan endast din återförsäljare svara på, såsom frågor gällande pris, tekniska problem eller dimensionering.

Har du andra funderingar eller frågor om Thermias garanti och trygghetsförsäkring är du välkommen att höra av dig till vår Konsumentkontakt:

Öppettider:
må-fre kl 9.00-11.00, kl 13.00-16.00

Telefon: 0570-813 00