Spara pengar från första dagen

Det finns en utbredd missuppfattning att det är dyrt att investera i värmepump. I själva verket börjar de allra flesta att spara pengar i samma ögonblick som värmepumpen tas i drift.

Besparingen ser du direkt. I samma ögonblick din nya värmepump börjar arbeta så sänker den dina uppvärmningskostnader. Oftast blir besparingen så stor att det räcker till att betala både ränta och amortering på ett eventuellt lån - och ändå få pengar över.

Betalar sig själv över tid

Vi brukar rekommendera alla spekulanter att sätta sig ner med en miniräknare (eller använd vår snabbkalkyl, du hittar en länk här på sidan) och ägna sig åt lite okomplicerad och lustfylld räkning. Förenklat handlar det om att ta reda på hur många (rättare sagt hur få) år det tar att betala tillbaka hela investeringen för den nya värmepumpen. (I normalfallet 5-10 år). Därefter är de sänkta kostnaderna rena rama löneförhöjningen.

Höjer värdet på huset

Dessutom, nog så viktigt. Investeringen du gör i din värmepump bidrar direkt till att öka värdet på ditt hus.  En undersökning utförd av Mäklarsamfundets medlemmar visar att bergvärme och markvärme är de uppvärmningsalternativ som påverkar köpintresset mest positivt. (Minst populärt i samma undersökning är direktverkande el och oljeeldning).

Det här innebär att värmepumpen betalar sig två gånger. Dels genom att sänka dina kostnader för uppvärmning. Dels genom att du får mer betalt för ditt hus den dagen du säljer det.

Gör kalkylen

Besparing från första dagen

Att investera i en bra värmepump betalar sig direkt från dag ett efter installationen, vilket är lätt att se i detta exempel: Om man tar ett banklån för att köpa värmepump, så kommer den totala kostnaden för den nya uppvärmningen (= driftkostnad + ränta + amortering ) att vara lägre än den driftkostnad man hade tidigare. Allteftersom lånet amorteras av kommer räntekostnaden att minska, vilket gör att besparingen ökar ytterligare ju längre tiden går, för att till slut bli maximal – när lånet är helt betalt.

Begär offert

Vi tar alltid helhetsansvar för installationen av din värmepump. Vi hjälper dig även att beräkna ROT och din framtida besparing.

Jag vill begära offert

Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

(* = obligatoriskt att fylla i)

1 av 4