Paret Walfridson
– luftvärmepump blev den bekväma lösningen

Den gamla kombipannan började sjunga på sista versen. Tack vare Thermia-återförsäljaren fick pensionärsparet Walfridson den hjälp de behövde för en smidig övergång till luft/vatten-värmepump.

Paret Walfridsons Luft/vatten-värme:

Villa: 1,5 plan, byggår 1961
Boyta: 90 m2 i bottenplanet
Ort: Virserum
Personer i hushållet: Två
Värmepump installerad: November 2008
Värmekälla: Luft/vatten-värmepump
Typ av värmepump: Atria
Tidigare uppvärmning: Kombipanna med 
eluppvärmd, vattenburen värme, 28 000 kWh/år

Den gamla kombipannan började sjunga på sista versen. Det var dags att se över uppvärmningen, och samtidigt kanske hitta ett mer ekonomiskt alternativ. Tack vare Thermia-återförsäljaren fick pensionärsparet Walfridson den hjälp de behövde för en smidig övergång till luft/vatten-värmepump.

- Efter 26 år med kombipannan var det inte ens ett alternativ att skaffa ett frånluftsaggregat för att minska kostnaderna. Och 28 000 kWh/år kändes mycket för vårt hushåll, vi ville hitta något som verkligen skulle göra skillnad, berättar Nils-Rune Walfridson.

Paret är ett tydligt exempel på att det aldrig är för sent att bli mer medveten. Båda har passerat 80 år, så att göra vardagen smidigare stod högt på önskelistan. Och eftersom de ville slippa borra valdes just luft/vatten-värmepump framför bergvärme.

- Jag är nöjd så här långt. Jag för noggrann dagbok över elförbrukningen och redan efter första vintern beräknar vi att årsförbrukningen av el ska sjunka rejält.

Särskilt nöjda är de över att installationen gick så friktionsfritt. På mindre än en dag monterades den gamla pannan ner och en luft/vatten-värmepump från Thermia var startklar lagom till kvällen.

Återförsäljaren och hans firma visste precis vad de höll på med. De var till och med försiktiga med vårt nymålade pannrum, när de gick fanns det bara lite att städa upp. Det kunde inte ha gått smidigare, menar Nils-Rune.

Har du frågor kring att välja en Thermia värmepump? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kostnadsfri rådgivning

Funderar du också på bergvärme? Vi hjälper dig gärna med helt kostnadsfri rådgivning.

KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

(* = obligatoriskt att fylla i)

1 av 4

Hur mycket kan du spara?

Hur mycket kan du spara med bergvärme? Testa att göra en snabbkalkyl med vårt verktyg.

EKONOMI OCH KALKYL

Vanliga frågor om bergvärme

Se de allra vanligaste frågorna om bergvärme. Kanske hittar du svaret på din fråga?

FRÅGOR OCH SVAR: BERGVÄRME

Begär en offert

Bli nöjd med bergvärme du med! Vi tar alltid helhetsansvar för installationen och vi hjälper dig beräkna ROT och din framtida besparing.

BEGÄR OFFERT

Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

(* = obligatoriskt att fylla i)

1 av 4