Bergvärme

Bergvärme är en pålitlig och bekymmersfri värmekälla. När du väl fått din bergvärmepump på plats, behöver du normalt sett inte oroa dig över någonting alls.

 

Allt fler satsar på bergvärme som primär värmekälla. Skälen är ganska enkla: förnyelsebar energi - din bergvärmepump utvinner ju egentligen energi som kommer från solens strålar - som ger dig bekymmersfri uppvärmning under många år till en mycket låg kostnad. En bergvärmepump kan vara din absolut bästa energiinvestering. På dessa sidor kan du lära dig det mesta du behöver veta.

Hur fungerar bergvärme?

Behöver du lära dig grunderna om hur bergvärme fungerar? Det kan verka som magi men är egentligen en genialt enkel teknik. Denna sida ger dig en snabb grundkurs.

HUR FUNGERAR BERGVÄRME?

Besparing från första dagen

Främsta argumentet för bergvärme är den ekonomiska besparingen. Trots den stora investeringen sparar du pengar redan från första dagen. Men hur mycket?

EKONOMI OCH KALKYL

Så går en installation till

Även om det finns skillnader från fall till fall så är processen för att installera bergvärme oftast väldigt lik. Här kan du se hur det går till, steg för steg.

ATT INSTALLERA BERGVÄRME

Vad kostar installationen?

Även om du kommer spara pengar så innebär det också en kostnad att investera i bergvärme. Men hur stor kostnad är det egentligen och vad påverkar ditt pris?

KOSTNAD OCH PRIS

Begär offert

Vi tar alltid helhetsansvar för installationen av din värmepump. Vi hjälper dig även att beräkna ROT och din framtida besparing.

Jag vill begära offert

Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

(* = obligatoriskt att fylla i)

1 av 4

Glad att slippa elpanna - och fjärrvärme

När familjen Höjenberg köpte den stora 70-talsvillan i Örebro, var det en äldre elpanna som stod för värmen. Inledningsvis gjorde den sitt jobb utan problem, men sedan kom vintern –  Säkringen gick, och det var 14 grader i huset, berättar Daniel Höjenberg.

För familjen Höjenberg fanns det egentligen bara ett alternativ: bergvärme. Bland annat på grund av tomtens utseende, men också med tanke på vad man hört från bekanta och att man ville undvika fjärrvärme.

Driftsäkerheten har också varit på en helt annan nivå. Med värmepumpen behöver man inte oroa sig för att huset ska vara utkylt när man kommer hem.

 –  Jag har inte ägnat en tanke åt det, ärligt talat. Inte överhuvudtaget. Det bara fungerar.

LÄS OM HÖJENBERGS BERGVÄRME

Fördelar och nackdelar

Bergvärme har väldigt många fördelar men alla värmesystem har förstås även några nackdelar och bergvärme är inget undantag. Vi har sammanställt en lista som du kan ha med som underlag i din beslutsprocess.

Fördelar och nackdelar

Vanliga frågor och svar om bergvärme

Varje dag hör människor av sig till Thermia Konsumentkontakt med olika frågor om bergvärme. Många frågor återkommer och vi har sammanställt de allra vanligaste frågorna. Kanske finns svaret på din fråga här?

FRÅGOR OCH SVAR: BERGVÄRME

Allt du behöver veta om bergvärmepumpar

Det finns mycket att ta hänsyn till innan du beställer din bergvärmepump. Beställ ditt exemplar av Stora Värmepumpsboken, så får du svar på allt du behöver veta. Boken kostar inget, allt du behöver göra är att fylla i formuläret nedan så kommer den hem i din postlåda.

Innehåll

Hur fungerar bergvärme?

Kostnad & besparing

Att installera bergvärme

Fördelar & nackdelar

Att byta bergvärmepump