Sjövärme

Sjövärme är en stabil och lätthanterlig värmekälla. I normala fall behöver du inte bekymra dig över någonting när du väl fått din sjövärmepump på plats.

 

Idag väljer många sjövärme som primär uppvärmning. Det är lätt att förstå varför: förnyelsebar energi - sjövärme utvinner ju egentligen energi som kommer från solen - som ger stabil värme under många år till mycket låg kostnad. En sjövärmepump är en fantastisk investering för både plånbok och miljö. På dessa sidor kan du lära dig det mesta som är värt att veta om sjövärme.

Grundfakta om sjövärme

Här har vi samlat information om hur sjövärme fungerar, fördelar och nackdelar och vad som påverkar både kostnad och besparing.

FAKTA: SJÖVÄRME

Så går en installation till

Även om det skiljer lite från gång till gång är grundprocessen för att installera sjövärme alltid densamma. Här förklarar vi hur det går till.

ATT INSTALLERA SJÖVÄRME

Begär offert

Vi tar alltid helhetsansvar för installationen av din värmepump. Vi hjälper dig även att beräkna ROT och din framtida besparing.

Jag vill begära offert

Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

(* = obligatoriskt att fylla i)

1 av 4

Vanliga frågor och svar om sjövärme

Varje dag hör människor av sig till Thermia Konsumentkontakt med olika frågor om sjövärme. Många frågor återkommer och vi har sammanställt de allra vanligaste frågorna. Kanske finns svaret på din fråga här?

FRÅGOR OCH SVAR: SJÖVÄRME

Allt du behöver veta om sjövärme

Det finns mycket att ta hänsyn till innan du beställer sjövärmepump. Beställ ditt exemplar av Stora Värmepumpsboken, så får du svar på allt du behöver veta om sjövärme. Boken kostar inget, allt du behöver göra är att fylla i formuläret nedan så kommer den hem i din postlåda.

Läs mer om sjövärme

Fakta: Sjövärme

Att installera sjövärme