Varför välja värmepump

Visst finns det finns många goda anledningar att välja värmepump. Men innan du bestämmer dig är det viktigt att du får en helhetsbild av värmepumpens fördelar och nackdelar, och ser vilka möjligheter som finns.

Ekonomi

Energibesparingens effekt på den egna plånboken är ofta det tyngsta skälet att välja värmepump. Oavsett vilken typ av uppvärmning du har idag, så kommer du troligen att spara en rejäl slant varje månad efter att du bytt till värmepump. Ofta är besparingen så stor att du börjar spara pengar från första dagen, till och med om du behöver finansiera din investering med lån. 

Hur mycket kan du spara? Gör vår snabbkalkyl

Bekvämlighet

Det är svårt att tänka sig en mer bekymmersfri uppvärmningsmetod än en värmepump. Normalt sett behöver du inte ägna en enda tanke åt din värmepump, den bara levererar värme och varmvatten i exakt den omfattning du behöver - dag ut och dag in. Och eftersom energiförbrukningen är så låg, behöver du inte oroa dig för ekonomin heller. 

Vilken värmepump passar dig? Våra återförsäljare vet

Miljö

Det pratas mycket om solenergi nu. Med en värmepump utvinner du värme från solens strålar som lagrats i berg, mark, vatten eller luft. Med hjälp av smart och energieffektiv teknik överförs energin till din bostad, och nästan alla våra värmepumpar levererar dessutom rikligt med varmvatten med en minimal miljöpåverkan. 

Välj värmepump - för miljöns skull

Flexibilitet

Om du väljer värmepump har du din frihet kvar. Du kan välja el från vilken leverantör du vill - du kanske till och med producerar din el själv med hjälp av solceller? Och om du vill komplettera din värmepump med någon annan uppvärmning är det fullt möjligt. Du kan också använda värmepumpen för att värma din pool - eller till att kyla ditt hus under varma sommardagar.

Läs mer om extra funktioner med värmepump
Innehåll

Jämförelse mellan värmeslag

Att byta från direktverkande el

Att byta ut en gammal värmepump

Värmepump - för miljöns skull