Att byta bergvärmepump

En bergvärmepump är en långsiktig investering, och normalt sett kan den leverera värme och varmvatten under många års tid. Men ingen bergvärmepump har evigt liv, och förr eller senare kommer dagen då det är dags att fundera på ett byte.

När det är dags att byta bergvärmepump är det lätt att tänka att man bara tar ut sin gamla värmepump och sätter in en ny. Ofta har dock förutsättningarna förändrats sedan du installerade bergvärme första gången, och därför är det viktigt att göra en ny kalkyl när det är dags för byte.

Du kanske har byggt ut ditt hus? Skaffat pool, eller byggt ett garage som behöver värmas upp? Eller fått fler familjemedlemmar som förbrukar både värme och varmvatten? Det är saker som påverkar totalbilden en hel del.  

Den bergvärmepump som finns i ditt pannrum nu, kanske inte har den effekt som behövs egentligen. I vissa fall kan det också vara så att borrhålet inte är djupt nog för att kunna leverera den energi som behövs.  

Funderar du på att byta bergvärmepump? Då bör du kontakta din lokala återförsäljare. Han kan hjälpa dig att välja rätt värmepump och dimensionera ditt system så att du får den anläggning som passar bäst för just ditt hus.

Hitta återförsäljare

Har du fler frågor om hur ett byte av bergvärmepump går till? Hitta din lokala återförsäljare, de har svaren.

HITTA ÅTERFÖRSÄLJARE

Se våra bergvärmepumpar

Ta gärna en titt på vårt utbud av bergvärmepumpar för att jämföra prestanda och tekniker.

VÅRA BERGVÄRMEPUMPAR

Fråga Konsumentkontakt

Om du har frågor hjälper gärna Thermia Konsumentkontakt dig över telefon eller mail.

KONSUMENTKONTAKT