Kundberättelser: bergvärme/jordvärme

Här kan du läsa berättelser från några av våra kunder, om deras förutsättningar och hur mycket de sparar med bergvärme och jordvärme.

"Ett K-märkt hus kan man knappast tilläggsisolera”

Att hitta rätt uppvärmning till ett 350 m2 stort tornhus från 1898 som dessutom ligger i innersta Lappland var en utmaning. För familjen Olofsson-Viktorsson föll valet på bergvärme med Atlas 18.

”En värmepump som funkar i Vassijaure funkar överallt”

I snart 20 år har PO Olofsson värmt upp sina fastigheter i lappländska Vassijaure med bergvärmepumpar från Thermia. Ibland kan vädret och kylan vara extremt påfrestande för både människor och teknik.

En 64-årig trotjänare byts mot en ny

En gammal pålitlig oljepanna, som funnits i huset sedan 1957, kan trots allt inte fungera i en evighet. Ett smart ekonomiskt och miljövänligt alternativ fick ersätta den gamla trotjänaren – och självklart blev det en Thermia även denna gång.

Glad att slippa elpannan – och fjärrvärmen

När familjen Höjenberg köpte en stor 70-talsvilla i Örebro, valde dom att byta från en elpanna till en Diplomat Inverter L.

Thermia ett självklart val efter 40 felfria år

Gunnel och Per-Gunnar Engströms gamla jordvärmpump – en Thermia AGA – har varit en pålitlig trotjänare ända sedan de byggde sitt hus 1979. ”Man byter inte ut ett fabrikat som fungerat felfritt i 40 år”.

Nu räcker varmvattnet till hela familjen

Skyhöga elräkningar och ständiga problem med brist på varmvatten var huvudorsaken till att familjen Wigren Jakobsson bytte från vattenburen el till bergvärme.

-  Vi ville bara ha det så enkelt som möjligt

Den gamla kombipannan skulle ut, och Bengt Ivarsson hade tidigt bestämt sig för vad han ville ha istället. –  Jag ville ha jordvärme, och jag ville ha en värmepump med inverterstyrning.

Värmepumpen har värmt huset sedan 1979

Från början var tanken att paret Grundbergs hus skulle värmas med vedpanna, istället installerades en bergvärmepump. Det var 1979, och pumpen går än idag.

Dom valde bergvärme framför pellets

När paret Berglund-Westergren började se sig om efter nya alternativ till att värma upp sitt hus stod valet till slut mellan bergvärme och pellets. 

Garantier

Alla produkter från Thermia har tre års produktgaranti. Nyare värmepumpar har dessutom 10 års garanti på varmvattenberedaren.

Garantier

Trygghetsförsäkring

När du köper ny berg-, jord- eller sjövärmepump ingår sex års trygghetsförsäkring. Därefter kan försäkringen förlängas årsvis, upp till 18 år. 

Trygghetsförsäkring

Service

Regelbunden service kan förlänga livet på din värmepump ytterligare. Teckna ett serviceavtal hos en av våra återförsäljare!

Serviceavtal