Att byta från direktverkande el

Vill du skaffa värmepump men har ett hus med direktverkande el? Då kan du välja att byta till vattenburen värme. Genom att konvertera till vattenburen värme sänker du din uppvärmningskostnad, ökar värdet på ditt hus samt får valfriheten att välja värmekälla.

Investering som ger valmöjlighet

Om du ska byta till vattenburen värme och installera värmepump så sänker du inte bara din driftkostnad, du ökar även värdet på ditt hus. Genom att konvertera till vattenburen värme ges också möjlighet att i framtiden välja andra typer av uppvärmningskällor än just värmepump, om du av någon anledning skulle vilja det.

 

Hur går det till?

Att byta till vattenburen värme från direktverkande el innebär att samtliga element (radiatorer) i huset byts ut mot vattenelement, alternativt golvvärme, och ledningar dras till detta. I vissa fall kan det räcka att endast byta ut delar av värmesystemet. När detta är gjort kan man installera den värmepump man föredrar, exempelvis bergvärme eller jordvärme. Med vattenburen värme får man större valfrihet i utbudet av värmepumpar.

Ett vanligt alternativ när man ska byta till vattenburen värme är att installera fläktelement, så kallade fläktkonvektorer, som kan blåsa både varm och kall luft beroende på det aktuella behovet i huset. För att kunna blåsa kall luft krävs det att den värmepump som installeras är utrustad med kylfunktion.

Vad kostar det?

Att byta till vattenburen värme innebär en investering - exakt pris är svårt att uppskatta utan att känna till detaljer om det aktuella huset och de förutsättningar som finns. En grov uppskattning är att det kostar mellan 6000-8000 kronor per radiator (element).

En certifierad Thermiaåterförsäljare kan ge dig offert och uppskatta pris för just ditt hus. Hitta din närmsta återförsäljare genom att söka på din ort på kartan

Hur mycket pengar sparar man på att konvertera till vattenburen värme?

Om du tidigare värmt ditt hus med enbart direktverkande el och väljer att byta till vattenburen värme och värmepump, så kan du göra en månatlig besparing på 50 - 80 procent. På sikt innebär det att du sparar mycket pengar på att konvertera till vattenburen värme. 

SPARA PENGAR FRÅN FÖRSTA DAGEN

Läs mer om värmepumpar och om att byta från direktverkande el

Stora Värmepumpsboken är en kostnadsfri, komplett handbok för dig som funderar på att köpa värmepump. Läs bland annat om:

» Viktigt att tänka på inför köp 
» Trygghet, garanti och försäkring 
» Detta ska du kräva i offerten 
» Så går en installation till

BESTÄLL DEN KOSTNADSFRITT HÄR

Kostnadsfri rådgivning

Lämna din uppgifter så ser vi till att du får kontakt med en av våra lokala experter. Då får du reda på exakt hur mycket det skulle kosta att konvertera just ditt hus till vattenburet värmesystem. 

Jag vill ha rådgivning

Vi hjälper dig gärna med frågor när du funderar på att köpa värmepump. Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

Namn: * Ort: * Telefon: * E-postadress: *

(* = obligatoriskt att fylla i)

Månadsvis betalning

Vill du installera direkt, men dbetala månadsvis?

Inga problem, de flesta Thermia-återförsäljare erbjuder dig den möjligheten.

DELBETALA I DIN EGEN TAKT