Att byta från direktverkande el

Vill du skaffa värmepump men har ett hus med direktverkande el? Då kan du välja att byta till vattenburen värme. Genom att konvertera till vattenburen värme sänker du din uppvärmningskostnad, ökar värdet på ditt hus samt får valfriheten att välja värmekälla.

Att konvertera från direktverkande el till vattenburen värme är en investering som ger valmöjligheter för framtiden. Om du byter till ett vattenburet värmesytem med värmepump så sänker du inte bara din driftkostnad, du ökar även värdet på ditt hus. Genom att konvertera till vattenburen värme ges också möjlighet att i framtiden välja andra typer av uppvärmningskällor än just värmepump, om du av någon anledning skulle vilja det.

Med vår snabbkalkyl får du en grov uppskattning på hur mycket du kan spara genom att byta från direktverkande el till värmepump. Men det är många faktorer i husets förutsättningar och era behov, som påverkar en värmepumpsinstallation. Kontakta gärna en Thermia-återförsäljare så hjälper dom dig med en exakt energikalkyl och konkret offert. 

Vad kostar konvertering från el till vattenburen värme?

På sikt innebär en investerning i att konvertera från direktverkande el till vattenburen värme att du sparar mycket pengar och att husets värde ökar. Precis som för värmepumpsinstallationen så är en exakt uppskattning på själva konverteringen från elburen till vattenburen värme svår att säga, men en fingervisning är att det kostar mellan 6000-8000 kronor per radiator (element). 

En certifierad Thermiaåterförsäljare kan ge dig en offert för konverteringen från el till vattenburet för just ditt hus. Hitta din närmsta Themia-återförsäljare genom att söka på din ort på kartan

Hur går det till?

Att byta till vattenburen värme från direktverkande el innebär att samtliga element (radiatorer) i huset byts ut mot vattenelement, alternativt golvvärme, och ledningar dras till detta. I vissa fall kan det räcka att endast byta ut delar av värmesystemet. När detta är gjort kan man installera den värmepump man föredrar, exempelvis bergvärme eller jordvärme. Med vattenburen värme får man större valfrihet i utbudet av värmepumpar.

Ett vanligt alternativ när man ska byta till vattenburen värme är att installera fläktelement, så kallade fläktkonvektorer, som kan blåsa både varm och kall luft beroende på det aktuella behovet i huset. För att kunna blåsa kall luft krävs det att den värmepump som installeras är utrustad med kylfunktion.

Läs mer om värmepumpar och om att byta från direktverkande el

Stora Värmepumpsboken är en kostnadsfri, komplett handbok för dig som funderar på att köpa värmepump. Läs bland annat om:

» Viktigt att tänka på inför köp 
» Trygghet, garanti och försäkring 
» Detta ska du kräva i offerten 
» Så går en installation till

BESTÄLL DEN KOSTNADSFRITT HÄR

Kostnadsfri rådgivning

Lämna din uppgifter så ser vi till att du får kontakt med en av våra lokala experter. Då får du reda på exakt hur mycket det skulle kosta att konvertera just ditt hus till vattenburet värmesystem. 

Jag vill ha rådgivning

Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

(* = obligatoriskt att fylla i)

1 av 4

Månadsvis betalning

Vill du installera direkt, men delbetala månadsvis?

Inga problem, de flesta Thermia-återförsäljare erbjuder dig den möjligheten.

DELBETALA I DIN EGEN TAKT