En både enkel och trygg uppvärmning

Återkommande småproblem och ett ständigt fixande med en gammal pelletspanna gjorde att Emmelie och Jimmie satte in en iTec Eco i huset. – Vi ville ha en uppvärmningslösning som är både enkel och trygg, säger Emmelie. Något som sköter sig självt.

Paret Petrusson/Mattisson

Villa: 1,5-planshus med källare
Boyta: 115 m2 + biarea
Ort: Killhult
Personer i hushållet: Två vuxna
Värmepump installerad: 2021
Typ av värmepump: iTec Eco
Tidigare uppvärmning: Pelletspanna

Redan när Emmelie Petrusson och Jimmie Mattisson köpte sitt hus i den lilla orten Killhult – mittemellan Hörby och Kristianstad – planerade de att byta uppvärmningssystem. Den tidigare lösningen med pellets i en gammal ombyggd oljepanna hade gjort sitt.

– Ja, det började bli gammalt, förklarar Emmelie. Och så ville vi ha något underhållsfritt som sköter sig självt. Det var ständigt småproblem och pyssel tidigare.

– Vi vill ju kunna åka på semester även på vintern utan att behöva anlita kompisar för att sköta om uppvärmningen, säger Jimmie.

Efter flera samtal och diskussioner med släkt och vänner bestämde de sig tidigt för någon typ av värmepump.

– Först tänkte vi jordvärme, berättar Jimmy, men efter rådgivning med återförsäljaren bestämde vi oss för luft/vatten och iTec Eco.

– Ja, när jag berättade på jobbet att vi skulle köpa värmepump fick jag flera tips om att kontakta Åkerholms Rör i Hörby, förklarar Emmelie. Och de var mycket riktigt väldigt proffsiga och vi fick ett väldigt stort förtroende för dem.

De var här och tittade på huset för att kunna göra rätt dimensionering och ge oss en offert på det som passade just våra önskemål och behov bäst, inte minst ekonomiskt.

 

Jimmie nickar instämmande.

– Denna trygghet, ett välrenommerat lokalförankrat företag i kombination med ett starkt varumärke inom värmepumpar, gjorde valet enkelt för oss.

Fyra veckor efter installationen av iTec Eco är Emmelie och Jimmie mycket nöjda.

– Vi har fått en behaglig och jämn värme i huset samtidigt som vi har hur mycket skönt varmvatten som helst, säger Emmelie. Det tuffar och går, precis så underhållsfritt som vi önskade.

– Det är bara fördelar, tillägger Jimmie. Vi har också blivit av med den gamla oljepannan och fått det väldigt snyggt och fint i pannrummet.

Har du frågor kring att välja en Thermia värmepump? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kostnadsfri rådgivning

Funderar du också på bergvärme? Vi hjälper dig gärna med helt kostnadsfri rådgivning.

KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

(* = obligatoriskt att fylla i)

1 av 4

Hur mycket kan du spara?

Hur mycket kan du spara med bergvärme? Testa att göra en snabbkalkyl med vårt verktyg.

EKONOMI OCH KALKYL

Vanliga frågor om bergvärme

Se de allra vanligaste frågorna om bergvärme. Kanske hittar du svaret på din fråga?

FRÅGOR OCH SVAR: BERGVÄRME

Begär en offert

Bli nöjd med bergvärme du med! Vi tar alltid helhetsansvar för installationen och vi hjälper dig beräkna ROT och din framtida besparing.

BEGÄR OFFERT

Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

(* = obligatoriskt att fylla i)

1 av 4