Att byta ut en äldre värmepump

En värmepump är byggd för att leverera värme och varmvatten utan problem i många, många år. Men inte ens vi på Thermia kan utlova evigt liv. Förr eller senare kommer dagen då värmepumpen måste bytas ut.

Att byta bergvärmepump

När den där dagen slutligen kommer, så kan det vara frestande att gå ned i pannrummet, titta vad som står där och sedan bara be installatören att komma och sätta dit en likadan. Det är dock en ganska dålig idé, normalt sett. Ofta har värmepumpen gjort sitt jobb i minst 20 år, och på den tiden kan det hinna hända mycket. Du kanske har byggt till huset eller inrett vinden? Skaffat pool eller byggt garage? Installerat golvvärme? 

De förändrade förutsättningarna kan innebära att den äldre värmepumpen är för klen för att leverera den effekt som ditt hus behöver. Det kan i sin tur innebära att du som har bergvärme behöver undersöka om ditt borrhål är tillräckligt djupt.

Om det skulle visa sig att borrhålet inte levererar tillräckligt, kan man behöva borra igen. Men ofta fungerar det alldeles utmärkt att utnyttja det befinliga borrhålet. Våra nyaste modeller, som är utrustade med inverterstyrd kompressor, är extra bra på att så effektivt som möjligt ta tillvara kapaciteten i ett befintligt borrhål. 

Att byta luftvärmepump

Att byta ut en befintlig luftvärmepump är enklare. Här räcker det ofta att bara byta själva värmepumpen – förutsatt att den ska ersätta en värmepump av samma typ och effekt. Allt avgörs av de behov som du och din familj har, hur huset ser ut och var det är beläget.

Återförsäljaren hjälper dig att hitta bästa lösningen

Kontentan är att det behövs en ny kalkyl för att säkerställa att du gör bästa möjliga investering - rätt anpassad utifrån ditt värmesystem, dina förutsättningar och ditt aktuella behov. Enklaste sättet att få hjälp med en sådan kalkyl är att kontakta en av våra återförsäljare.

Betala din värmepump månadsvis

Vill du installera direkt, men delbetala i din egen takt? Inga problem, de flesta Thermia-återförsäljare erbjuder dig den möjligheten. Läs mer om att delbetala i din egen takt.

Månadsvis betalning

Vill du installera direkt, men betala månadsvis? Inga problem, de flesta Thermia-återförsäljare erbjuder dig den möjligheten.

DELBETALA I DIN EGEN TAKT

Serva, reparera eller byta ut?

Hur ska du tänka när du äger en äldre värmepump? Börja med ett servicebesök och se utifrån det vad som är smartast för dig och ditt hus.

LÄS MER OM SERVICE

Utbytespumpen gör valet enkelt

Dags att byta berg- eller jordvärmepump? Utbytespumpen Calibra kan kalibrera in sig efter både värmebehov och borrhål, vilket gör att den utnyttjar din anläggning till max.

LÄS MER OM UTBYTESPUMPEN CALIBRA

Boka kostnadsfritt hembesök

Lämna dina uppgifter så kontaktar vi dig för bokning av ett kostnadsfritt hembesök - då får du reda på vilken typ av utbyteslösning som passar bäst i just ditt fall. 

Jag vill boka hembesök

Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

(* = obligatoriskt att fylla i)

1 av 4