ROT-avdraget

Du har möjlighet att utnyttja ROT-avdraget när du installerar värmepump. Det gör din investering ännu mer lönsam.

Så här fungerar rotavdraget när du köper värmepump

Du kan utnyttja ROT-avdraget vid din värmepumps-installation, oavsett om det är nyinstallation eller utbyte. Du får dra av 35, respektive 30, procent av arbetskostnaden vid köp av en värmepump beroende på sorts värmepump. Avdraget kan göras direkt på fakturan från din installatör, vilket innebär att du slipper ligga ute med pengarna.

Läs mer om de aktuella reglerna på www.skatteverket.se

Schablon gällande hur stor del av installationen som utgörs av arbetskostnad

Värmepumpsbranschen har kommit överens med skatteverket om att införa en schablon gällande hur stor del av en värmepumpsinstallation som kan anses vara arbete. Det har gjorts för att styra upp och förenkla beräkningen av ROT-avdraget så mycket som möjligt. 

Enligt schablonen gäller följande:

  • Vid nyinstallation eller utbyte av bergvärme- och jordvärmepumpar så kan 35 % av den totala kostnaden anses som arbetskostnad.
  • Vid nyinstallation eller utbyte av luft/vatten- och luft/luftvärmepumpar så kan 30 % av den totala kostnaden anses som arbetskostnad.

Begär offert

Vi tar alltid helhetsansvar för installationen av din värmepump. Vi hjälper dig även att beräkna ROT och din framtida besparing.

Jag vill begära offert

Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

(* = obligatoriskt att fylla i)

1 av 4

Månadsvis betalning

Vill du installera direkt, men betala månadsvis? Inga problem, de flesta Thermia-återförsäljare erbjuder dig den möjligheten.

DELBETALA I DIN EGEN TAKT