Jordvärme

Jordvärme är en stabil och lätthanterlig värmekälla. I normala fall behöver du inte bekymra dig över någonting när du väl fått din jordvärmepump på plats.

 

Idag väljer många jordvärme som primär uppvärmning. Det är lätt att förstå varför: förnyelsebar energi - jordvärme utvinner ju egentligen energi som kommer från solen - som ger stabil värme under många år till mycket låg kostnad. En jordvärmepump är en fantastisk investering för både plånbok och miljö. På dessa sidor kan du lära dig det mesta som är värt att veta om jordvärme.

Hur fungerar jordvärme?

Behöver du lära dig grunderna om hur jordvärme fungerar? Det kan verka som magi men är egentligen en genialt enkel teknik. Denna sida ger dig en snabb grundkurs.

HUR FUNGERAR JORDVÄRME?

Besparing från första dagen

Främsta argumentet för jordvärme är den ekonomiska besparingen. Du sparar pengar redan från första dagen, trots en väsentlig investering. Men hur mycket?

EKONOMI OCH KALKYL

Så går en installation till

Även om det finns skillnader från fall till fall så är processen för att installera bergvärme oftast väldigt lik. Här kan du se hur det går till, steg för steg.

ATT INSTALLERA JORDVÄRME

Vad kostar installationen?

Även om du kommer spara pengar så innebär det också en kostnad att investera i jordvärme. Men hur stor kostnad är det egentligen och vad påverkar ditt pris?

KOSTNAD OCH PRIS

Begär offert

Vi tar alltid helhetsansvar för installationen av din värmepump. Vi hjälper dig även att beräkna ROT och din framtida besparing.

Jag vill begära offert

Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

(* = obligatoriskt att fylla i)

1 av 4

Bytte till en ny Thermia - när den förra hade gått i 33 år

Sten-Åke och Margareta Josefsson i Tranemo installerade sin första jordvärmepump 1979. Efter 33 år av trogen tjänst var det dags att investera i en ny anläggning, och då blev det en ny Thermia.

"Allting har fungerat perfekt under alla dessa år. Vi kommer aldrig att byta till något annat än jordvärme", konstaterar de.

Paret tycker att det bästa med deras jordvärmepump är att den är tyst och underhållsfri. Att de dessutom fått bra service från Thermia-återförsäljaren under 33 år, gör att de känner sig extra trygga med sin jordvärme.

LÄS OM JOSEFSSONS JORDVÄRME

Fördelar och nackdelar

Jordvärme har väldigt många fördelar men alla värmesystem har förstås även några nackdelar och jordvärme är inget undantag. Här hittar du en lista som kan vara bra att ha som beslutsunderlag.

FÖRDELAR OCH NACKDELAR

Vanliga frågor och svar om jordvärme

Varje dag hör människor av sig till Thermia Konsumentkontakt med olika frågor om jordvärme. Många frågor återkommer och vi har sammanställt de allra vanligaste frågorna. Kanske finns svaret på din fråga här?

FRÅGOR OCH SVAR: JORDVÄRME

Allt du behöver veta om jordvärme

Det finns mycket att ta hänsyn till innan du beställer jordvärmepump. Beställ ditt exemplar av Stora Värmepumpsboken, så får du svar på allt du behöver veta om jordvärme. Boken kostar inget, allt du behöver göra är att fylla i formuläret nedan så kommer den hem i din postlåda.

Innehåll

Hur fungerar jordvärme?

Kostnad & besparing

Att installera jordvärme

Fördelar & nackdelar

Att byta jordvärmepump