Andreas Johansson arbetar som produktchef 

Sökandet efter värmepump 2008 öppnade nya vägar för Andreas Johansson, produktchef på Thermia. I grund och botten har Andreas en fyraårig teknisk utbildning och i bagaget har han en karriär som egenföretagare. Känslan av att det var dags att byta karriär samt slumpen gjorde att han kom över en tjänst på teknisk support, på Thermia.

- Jag var inne på thermia.se för att leta efter en ny värmepump när jag såg att de sökte personal till teknisk support.

Andreas sökte tjänsten och fick den och det var början på en ny karriärsbana. 

- Fick en väldigt bra känsla av företaget redan vid första intervjun och den känslan finns fortfarande kvar.

Individen i fokus

Thermia är ett företag där du som individ kan växa och ta dig an nya utmaningar längs med vägen. I början på teknisk support hade Andreas ett generellt fokus på produkter när frågor skulle besvaras, för att under tiden utvecklas och fokusera mer och mer på frågor gällande fastighet. För att utöka sin kompetens gick han en kurs inom fastighet och fastighetsvärmepumpar. Detta mynnade så småningom ut i en position som gruppledare.  2013 blev Andreas tillfrågad att bli produktägare, det vill säga produktchef över fastighetssidan. Det var en position som inte var svår att tacka ja till, då intresset för produkterna med fokus på fastighet var väldigt stark.

 

Varierande dagar

En dag som produktchef är väldigt varierande. Från att vara back up till supporten vid eventuella funderingar till att även se till att de värmepumpar som redan finns installerade fungerar som de ska. Värmepumpar som är installerade i bland annat Sverige. Men också att de följer de krav som finns. Det gäller att lyssna och vara lyhörd på marknaden det vill säga vad konsumenten tycker och tänker, för att på bästa sätt kunna tillmötesgå dennes behov. 

- Ser min yrkesroll lite som en tratt där marknadens åsikter och behov får sammanfattas och gå igenom för att gå vidare till utveckling och produktion.

Andreas tycker det är kul att gå till jobbet. Frihet under ansvar och att det är högt i tak, är faktorer som bidrar till att det är hög trivsel på arbetsplatsen. Det är en arbetsplats där det är lätt att få sin röst hörd. Alla har fötterna på jorden, det blir aldrig en stund som kan uppfattas som stel. När det kommer till personalvård är Thermia väldigt bra på det. Alla avdelningschefer är måna om dess anställda och ser till så att vi mår bra på jobbet, samt har möjligheten att utvecklas.

- Vill du något blir du inte bromsad. Det finns alltid ett starkt gehör när varje individ yttrar sina tankar och åsikter.