Thermia förlänger samarbetet med Längdlandslaget

Thermia Värmepumpar har sedan 2016 varit en viktig partner till längdlandslaget. Nu förlänger värmepumpsföretaget från Arvika samarbetet med Ski Team Sweden XC och längdlandslaget ytterligare tre år.

Pressmeddelande 2022-06-23

– Längdlandslaget står för det friska och framgångsrika vilket vi genom åren har sett varit mycket bra för vårt varumärke, säger, Lars Gyllander, försäljningsdirektör Thermia. Skidåkning är något jag och fler i företaget samt även många av våra kunder brinner för och är stolta över vår många år tillsammans med landslaget.

Thermia har haft en mycket positiv utveckling de senaste åren och företaget har ökat sin försäljning rejält och även personalstyrkan växer kraftigt både i Arvika och i de lokala säljbolagen. Den miljövänliga uppvärmningen som Thermia står för är en nyckel till framgång och nu vill Thermia fortsätta arbeta tillsammans med längdlandslaget för att fler ska få kännedom om deras produkter.  

– Klimatansvaret är viktigt för oss och våra produkter ger generellt mindre avtryck på miljön, vi påbörjar nu en resa mot att göra alla led ytterligare hållbarare, fortsätter Lars Gyllander.

Svenska Skidförbundet längd driver tillsammans med flera aktörer visionen – Snö om 50 år, något som är centralt i det dagliga arbetet och i alla partnerskap.

–  Klimatfrågan har blivit något som vi inom längd har tagit ett stort grepp om de senaste åren, säger Malin Westhed, Marknadschef på Svenska Skidförbundet längd. Vi mäter våra avtryck och tittar hela tiden på hur vi kan minska våra utsläpp i vår verksamhet. Vi är så tacksamma att Thermia väljer att fortsätta att jobba med oss och det är med stolthet vi bär varumärket på dräkten – produkter från Thermia är både energismarta och miljövänliga, säger Malin Westhed.

När Thermia först blev partner till längdlandslaget spelade företaget på spänningen mellan längdskidåkning, som utövas i kyla och arbetet som de gör med värme. Nu är det hållbarhet som är i fokus och möjligheten till att göra skillnad på sikt för de som vill kunna åka skidor även i framtiden.

– Vi pratar om hållbarhet i alla sammanhang och jobbar med produkter som bidrar enormt till klimatomställningen. Vi behöver bli bättre på att berätta om hur duktiga vi och våra produkter är, säger Lars. Vi är ett företag som växer kraftigt –och fyller 100 år nästa år, vår målsättning med samarbetet tillsammans med längdlandslaget är att det ska bidra till att skapa uppmärksamhet för det som också är kärnan i vår affär – att vi står för miljövänlig uppvärmning, avslutar Lars.

För mer information, kontakta

Lars Gyllander, Försäljningsdirektör Thermia, tel. 070 982 86 15
Malin Westhed, Marknadschef, Svenska Skidförbundet längd, tel. 070 372 28 12

Pressmeddelandet i PDF-format>>