Thermia sponsrar Team Eksjöhus – med ambitionen att bli bäst i världen

Thermia går in som stolt sponsor för Team Eksjöhus, ett nytt lag i långloppsvärldscupen Visma Ski Classics.

Pressmeddelande 2021-12-06

Thermia går in som stolt sponsor för Team Eksjöhus, ett nytt lag i långloppsvärldscupen Visma Ski Classics. Teamchef är trefaldiga Vasaloppsvinnaren Oskar Svärd och ambitionen är hög: att bli ett av världens bästa långloppslag.

– En ambition som stämmer väl överens med vår egen målsättning att tillverka värmepumpar i absolut världsklass, säger Thermias vd Lars Gyllander.

Thermia är sedan många år teamsponsor för det svenska längdskidlandslaget, och samarbetsavtalet med Team Eksjöhus känns som ett starkt och naturligt komplement.

– Långloppen på skidor har utvecklats till en spännande mix av tradition ochnytänkande, vilket rimmar bra med vår egen filosofi, förklarar Lars Gyllander.

Allt fler av de bästa åkarna väljer långloppen och när Visma Ski Classics nu kommer att direktsändas i Vinterstudion känns det som ett utmärkt sätt för oss att synas och samtidigt stötta ett riktigt starkt lag.

Sveriges bästa genom tiderna

Teamchefen Oskar Svärd är en av Sveriges bästa långloppsåkare genom tiderna. Nu använder han sin erfarenhet och kunskap till att bygga Team Eksjöhus och göra dem till ett av världens bästa långloppslag.

– Jag älskar skidor, jag älskar långlopp och jag vet vad som krävs för att prestera på hög nivå, säger han.

Team Eksjöhus är ett svenskt team men med åkare från Sverige och Norge. I teamet finns bland andra Morten Eide Pedersen, Eric Rosjö, Linn Sömskar och Hedda Bångman.

15 lopp i åtta länder

Den första deltävlingen går i Orsa Grönklitt den 18 december. Sammanlagt blir det 15 lopp i åtta länder under perioden december till april, däribland det 98:e Vasaloppet den 6 mars 2022.

– Det ska bli väldigt spännande och roligt att följa Team Eksjöhus under deras första säsong, säger Lars Gyllander.

För mer information

Espen Träldal, sportchef Team Eksjöhus, 072-329 55 80
Lars Gyllander, vd Thermia, 0709-82 86 15

Läs mer på www.vismaskiclassics.com, www.thermia.se/teameksjohus, www.teameksjohus.se och följ teamet på Instagram under @teameksjohus

Pressmeddelandet i PDF-format>>