Kylmodul - Passiv/Aktiv

  • Producerar kyla i två steg.
  • I steg 1 utnyttjas den naturliga kyla som finns i borrhålet/jordvärmeslingan (passiv kyla)
  • I steg 2 aktiveras värmepumpens kompressor för att skapa ytterligare kyleffekt (aktiv kyla)

Gör värmepumpen till en klimatanläggning

Thermia Kylmodul Passiv/Aktiv gör att din värmepump även kan producera kyla, energisnålt och till låg kostnad. Du får en heltäckande klimatanläggning som ger ett behagligt inomhusklimat året runt – värme på vintern, kyla på sommaren och varmvatten året runt.

Kylan produceras i två steg. Det första steget, som kallas passiv kyla, är i de flesta fall fullt tillräckligt. Genom att cirkulera den svala vätska som finns i kollektorslingan (i borrhålet, marken eller sjön) skapas svalka till en kostnad motsvarande energiförbrukningen hos ett par glödlampor. 

När det första steget inte räcker till, aktiveras steg två som kallas aktiv kyla. Det innebär att kompressorn i din värmepump hjälper till att producera kyla; med låg energiförbrukning skapas ett skönt inomhusklimat även under årets varmaste dagar.

Thermia Kylmodul Passiv/Aktiv har en kompakt utformning och kan monteras i direkt anslutning till din värmepump eller på valfri plats i huset. Den är anpassad för samkörning med Thermias bergvärmepumpar och jordvärmepumpar, modellerna Diplomat Optimum och Diplomat Optimum G3.

Begär offert

Vi sätter ihop en offert utifrån dina förutsättningar. Givetvis helt kostnadsfritt.

Fyll i uppgifterna nedan, så kontaktar vi dig för att gå igenom dina förutsättningar och önskemål. Utifrån detta underlag får du sedan en offert, specifikt framtagen för just dina behov – helt kostnadsfritt förstås.

Namn: * Ort: * Telefon dagtid: * E-postadress: *

(* = obligatoriskt att fylla i)

Produktegenskaper:

  • Tillbehör som gör att värmepumpen kan producera billig kyla
  • Kylan produceras i två steg
    • I det första steget (passiv kyla) använder man kylan i kollektorslingan för att kyla huset
    • I det andra steget (aktiv kyla) används kompressorn för att skapa extra kylkapacitet
  • Kompakt utformning