Thermia lanserar Utbytesumpen!

Pressmeddelande 2019-09-09

Tusentals svenska hushåll behöver snart byta ut sin gamla bergvärmepump. Thermia gör valet enkelt genom att nu lansera Utbytespumpen.

Under 90-talet och i början av 2000-talet var det väldigt många svenska hushåll och småhusägare som bytte ut sin oljepanna mot en bergvärmepump. Dessa börjar nu bli till åren och för många är det snart dags att byta till en ny värmepump.
– Många upplever bytet krångligt och att det är svårt att veta vilken värmepump de ska välja istället, förklarar Lars Gyllander, försäljningsdirektör på Thermia. För att göra det så enkelt som möjligt lanserar vi därför Utbytespumpen.

Designad för att bytet ska gå så smidigt som möjligt
Utbytespumpen är Thermia Calibra, en bergvärmepump som enligt Lars Gyllander har vad som krävs för att vara den perfekta utbytespumpen. 
– Det är en inverterstyrd bergvärmepump som tack vare smarta tekniklösningar hela tiden kan kalibrera in sig efter fastighetens värmebehov och befintliga borrhål, förklarar han. Du behöver inte ens veta hur djupt ditt befintliga borrhål är – borrhålsövervakningssystemet Energy Source Control känner av hur mycket energi du kan hämta och ser till att borrhålets fulla potential utnyttjas till max.

Utbytespumpen är designad tillsammans med installatörer för att installationen och bytet ska gå så enkelt och smidig som möjligt.

Full frihet inför framtiden
Utbytespumpen är en av marknadens tystaste värmepumpar och levererar stora mängder tappvarmvatten till låg kostnad. Värmepumpen styrs från en enkel färg-touchscreen och kan övervakas och styras på distans via mobil och dator.
– Efter installationen av Utbytespumpen kan du i lugn och ro utvärdera vilken besparing du får med ditt befintliga borrhål, berättar Lars Gyllander. Visar det sig att det finns fördelar med ytterligare borrhål, kan du komplettera med det senare. Utbytespumpen ger dig full frihet inför framtiden.

Utbytespumpen finns i två effektstorlekar och de egenskaper som gör den till den perfekta utbytespumpen gör den även till ett smart val vid andra typer av installationer.

 

Pressmeddelandet i PDF-format >>

Kort om varför Calibra är den perfekta utbytespumpen

  • Kan kalibrera in sig mot både värmebehov och befintligt borrhål
  • Senaste invertertekniken ger maximal effektivitet och extra hög årsvärmefaktor – SCOP 5,8
  • Snabb och smidig installation
  • Du behöver inte veta hur djupt ditt borrhål är
  • En av marknadens tystaste värmepumpar
  • Möjlighet att tilläggsborra ger full frihet inför framtiden
  • 18-årig trygghetsförsäkring med åskskydd, första 6 åren ingår i köpet
  • Möjlighet att betala månadsvis