Pressrelease: Thermias nya bergvärmepump Atlas spränger drömgräns för SCOP!

Pressmeddelande 2019-11-06

Genom åren har Thermia ständigt drivit utvecklingen framåt och presenterat en lång rad banbrytande innovationer. Nu flyttar Thermia än en gång fram gränserna för värmepumpstekniken – och tar täten i premiumklassen. Med ett SCOP-värde på 6,15* och en varmvattenproduktion som ger upp till 545** liter är Atlas den mest effektiva och kompletta bergvärmepumpen på marknaden.

Thermias nya bergvärmepump Atlas är konstruerad med den allra senaste tekniken och utrustad med alla de modernaste funktionerna. Den finns i två effektstorlekar: 3–12 kW för normalstora villor och 4–18 kW för större effektbehov.

–Med Atlas har vi inte kompromissat med något, säger Lars Gyllander, försäljningsdirektör på Thermia. Och resultatet överträffar alla förväntningar.

Första bergvärmepumpen med SCOP högre än 6,0
Atlas är en inverterstyrd bergvärmepump som med en varvtalsstyrd kompressor kontinuerligt anpassar driften för att alltid ge bästa effekt till lägsta möjliga energiförbrukning.

–Prestandan är hittills oöverträffad, förklarar Lars Gyllander. Vi är riktigt stolta över att Atlas bland annat är den första bergvärmepumpen med ett SCOP-värde >6,0, något av en drömgräns i branschen.

Varmvattenproduktion i en klass för sig
Varmvattenkomforten hos Atlas är också marknadsledande och i en klass helt för sig själv.

–Det är mycket tack vare Thermias HGW-teknik, förklarar Lars Gyllander.Denna hetgasväxlare ger dig varmvatten ”på köpet” i samband med att huset värms upp. Med fullt utnyttjad HGW-funktion kan du få ut 545 liter varmvatten.

 

Marknadens tystaste värmepump
Vid utvecklingen av Atlas har också stor vikt lagts vid akustiken. Målet har varit tydligt: marknadens tystaste värmepump i sin storleksklass.

Intuitiv styrning och Thermia Online som standard
Utöver sin marknadsledande prestanda är Atlas utrustad med en intuitiv och högupplöst färg-touchscreen. Thermia Online ingår som standard – utan abonnemangskostnader – vilket ger möjlighet att enkelt övervaka och styra värmepumpen på distans via mobil och dator.

–Med Atlas har vi skapat en värmepump för de kunder som bara nöjer sig med de bästa, avslutar Lars Gyllander.

För mer information
Lars Gyllander, försäljningsdirektör
lars.gyllander@thermia.se
0709-82 86 15

 

Pressmeddelandet i PDF-format >>

* Enligt mätstandard EN14825 (kallt klimat, Helsingfors), Atlas 18 ** Vid fullt utnyttjad HGW-funktion, Atlas 18*** Lägst ljud i sin storleksklass, Atlas 12

Thermia Atlas i korthet

  • Oöverträffad prestanda – bland annat den första bergvärmepumpen med ett SCOP-värde >6,0 (SCOP 6,15*)
  • En varmvattenproduktion i en klass för sig, upp till 545 liter**
  • Den tystaste bergvärmepumpen på marknaden, 30–43 dB(A)***