Thermia utökar samarbetet med längdlandslaget

Efter två år som partner till längdlandslaget väljer Thermia att växla upp samarbetet inför den stundande vintersäsongen, och går nu in som teamsponsor.
– Vi känner att det är dags att ta nästa steg och dra ännu större nytta av samarbetet under de närmaste åren, säger Lars Gyllander, försäljningsdirektör på Thermia.

Det utökade samarbetet ger Thermia större exponering med längdlandslaget. 
– Det finns ett stort intresse runt längdskidåkning och landslagets popularitet ger oss möjlighet att synas i en positiv miljö. Åkarna är generösa i sitt samarbete med oss och vi ser fram emot att kunna bidra ännu mer till sporten framöver, säger Gyllander.

Under sina två år som partner till längdlandslaget har Thermia drivit flera kampanjer tillsammans med laget.
– Det är en spännande kombination mellan längdskidåkning, som utövas i kyla och oss som arbetar med värme. Bland annat har vi jobbat med ett gemensamt tema – vikten av uppvärmning, berättar Gyllander.

Samarbetet har uppskattats av både medarbetare, kunder och återförsäljare.
– Förutom marknadsföring har vi gjort en del aktiviteter, som exempelvis träningsläger tillsammans med sponsorcoach Anders Södergren. Dessutom känner vi alla en gemenskap och stolthet över lagets framgångar, säger Gyllander.

Johan Sares är längdchef på Svenska Skidförbundet och han är glad över det utökade samarbetet. 
– Vi uppskattar vårt partnerskap med Thermia. De är en aktiv sponsor, vilket gör att båda parter kan dra största möjliga nytta av samarbetet. Det är roligt att de också är nöjda och till och med utökar sponsorskapet genom att bli teamsponsor, säger Sares.

Ett viktigt fokusområde för både Thermia och Svenska Skidförbundet är hållbarhet.
– Hållbarhetstänket ingår i vårt produkterbjudande och vi tror att vi tillsammans med SSF kan arbeta med ett miljötänk, som ju även förbundet har som en viktig målsättning, avslutar Gyllander.


Kontaktpersoner:
Lars Gyllander, försäljningsdirektör Thermia, tfn. 070-982 86 15
Johan Sares, längdchef Svenska Skidförbundet, tfn. 070-372 02 29

Pressrelease som PDF >>

Foto: Simon Hastegård