Smart Price

  • Timprisstyr din värmepump efter rådande elpris
  • Kostnadsfri tilläggstjänst via Thermia Online
  • Tillgänglig för värmepumpar med (lägst) mjukvara Genesis 13.00 

Smart Price planerar och anpassar värmepumpsdriften efter elpriset

Smart Price är en kostnadsfri tilläggstjänst i Thermia Online som kan planera och anpassa värmepumpens värme- och varmvattenproduktion baserat på timpriset från elbörsen Nord Pool. Värmepumpen kommer värma hus och varmvatten lite extra när elpriset är lågt och därefter klara sig med att värma lite mindre när elpriset är högre. På så sätt kan en del av elförbrukningen flyttas från tider med högt timpris till tider då elpriset är lägre (och tillgången på el är bättre).

Den enklaste besparingen – förutom via Smart Price - sänk inomhustemperaturen! 

Tänk även på att ett enkelt sätt att spara energi är att sänka inomhustemperaturen lite, vilket kan göra en stor skillnad på den totala energiförbrukningen. Detta görs enkelt genom att justera inställningen +/- antal grader på förstasidan i värmepumpens display eller via Onlinetjänsten, oavsett om Smart Price är aktiverat eller inte.

Aktivera Smart Price

Tjänsten Smart Price stödjs idag av Atlas, Calibra/Calibra Eco, Diplomat Inverter, Athena, Mega/Mega Eco. För att kunna aktivera timprisstyrning ska din värmepump vara uppkopplad på Thermias Online-tjänster. Gå till fliken SMART i Thermia Online och följ instruktionen.

Din värmepump behöver ha (lägst) mjukvaran Genesis 13.00 installerad och din värmepump måste vara installerad, och i Online registrerad, i en fastighet i Sverige. Du behöver också ha ett timprisbaserat avtal med din elleverantör (ej att förväxla med rörligt elpris månadsvis) för att du ska kunna dra ekonomisk nytta av timprisstyrning av värmepump.

Bra att tänka på vid timsprisstyrning

Innan du aktiverar tjänsten är det några saker som är bra att tänka på. För att tjänsten skall fungera så behöver värmepumpen och värmesystemets inställningar vara rätt. Vi har samlat information och vanligt ställda frågor om timprisstyrning och vilka inställningar som kan ha betydelse i en pdf som du kan läsa här.

Det är många värmepumpsägare som har frågor om just elförbrukning, styrning och elavtal. Vi har samlat våra bästa tips och råd på ett och samma ställe för att guida dig och förklara vilka förändringar som kan göra skillnad i ditt hushåll. Läs mer här.

Begär offert

Din närmsta Thermia-återförsäljare sätter ihop en offert utifrån dina förutsättningar.

Fyll i uppgifterna nedan, så kontaktar vi dig via mail för att gå igenom dina förutsättningar och önskemål. Utifrån det underlaget får du sedan en offert från en Thermia-återförsäljare, specifikt framtagen för just dina behov – helt kostnadsfritt förstås.

(* = obligatoriskt att fylla i)

1 av 4

Produktegenskaper:

  • Timprisstyr din värmepump efter elpriset
  • Planerar och anpassar värmepumpens värme- och varmvattenproduktion baserat på timpriset från elbörsen Nord Pool
  • Kostnadsfri tilläggstjänst i Thermia Online
  • Din värmepump behöver ha (lägst) mjukvaran Genesis 13.00 installerad.
  • Värmepumpen måste vara installerad i en fastighet i Sverige.
  • Du behöver ha ett timprisbaserat avtal med din elleverantör.

 

*Tjänsten Smart Price stödjs av följande värmepumpsmodeller: 
Atlas/Atlas Duo
Calibra/Calibra Duo/Calibra Eco/Calibra Eco Duo/Calibra Cool
Diplomat Inverter/Diplomat Duo Inverter/Diplomat Inverter Mini
Athena
Mega/Mega Eco
Fler modeller kan tillkomma efter hand.