Jordvärme - kostnad och pris

Man ska inte sticka under stol med att en jordvärme-installation är en stor investering. Dock ska man komma ihåg att det är en investering som sänker din uppvärmningskostnad från dag ett, och som kommer att förbättra din värmeekonomi under många år framöver.

Vad kostar jordvärme?

Den frågan ställs ofta både till oss på Thermia och våra installatörer. Det bästa svaret på den frågan är att jordvärme inte är någon kostnad, utan en investering. Det pris som står i offerten för din jordvärme kommer med stor sannolikhet att hjälpa dig att spara pengar från första dagen. Besparingen blir ofta så stor att det räcker till att betala både eventuell ränta och amortering även om du skulle behöva låna till finansieringen. Det finns dessutom undersökningar som visar att jordvärme höjer värdet på din fastighet.

Generellt sett kan man säga att återbetalningstiden för jordvärme är någonstans mellan fem och tio år, förutsatt att huset har ett vattenbaserat värmesystem. Om gamla uppvärmningen är direktverkande el, ändras förutsättningarna något.

Exakt hur mycket kan du spara med jordvärme? Du kan få en generell uppskattning genom att använda vår snabbkalkyl via länken nedan. Jordvärme är dock garanterat ett val som kommer att gynna både miljön och din plånbok, oavsett hur du löser finansieringen.  

Ett exakt pris för din jordvärme-anläggning är väldigt avhängigt av nuvarande förhållanden. Kontakta din lokala återförsäljare så får du hjälp att rekommendera rätt jordvärmepump och system. De flesta Thermia-återförsäljare erbjuder dig även att installera direkt, men betala månadsvis. Läs mer om att delbetala i din egen takt.

Boka kostnadsfritt hembesök

Boka ett kostnadsfritt hembesök så hjälper vi dig räkna ut både din exakta kostnad för att installera jordvärme och hur mycket du kommer spara i uppvärmningskostnad.

BOKA KOSTNADSFRITT HEMBESÖK

Vi hjälper dig gärna med frågor när du funderar på att köpa värmepump. Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

Namn: * Ort: * Telefon: * E-postadress: *

(* = obligatoriskt att fylla i)

Hur mycket kan du spara?

Din besparing bör alltid vara större än din kostnad för jordvärme. Gör en enkel kalkyl!

EKONOMI OCH KALKYL

Vanliga frågor om jordvärme

Vi har sammanställt de allra vanligaste frågorna om jordvärme. Kanske finns svaret på din fråga här?

FRÅGOR OCH SVAR: JORDVÄRME

Begär offert

Förutom din kostnad för jordvärme, hjälper vi dig även beräkna ROT-avdrag och din framtida besparing.

BEGÄR OFFERT

Vi hjälper dig gärna med frågor när du funderar på att köpa värmepump. Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

Namn: * Ort: * Telefon: * E-postadress: *

(* = obligatoriskt att fylla i)