Hur mycket kan du spara med jordvärme?

Att installera jordvärme är en mycket lönsam investering, både för miljön och den egna plånboken.

1. Betalar sig själv över tid

Att installera jordvärme är en investering på lång sikt. Den sänkning av uppvärmningskostnad som din jordvärmepump ger kommer över tid att betala tillbaka hela investeringskostnaden. Man brukar räkna med att återbetalningstiden för en värmepump ligger någonstans mellan 5 och 10 år. Hur många andra uppvärmningssystem betalar sig själva under sin levnadstid?

2. Mer pengar från första dagen

Du behöver inte vänta på att se resultatet i din plånbok. Även om du tar ett lån för att finansiera din jordvärme så sparar du pengar från första dagen. Din besparing i uppvärmningskostnad är normalt högre än både räntor och amorteringar på lånet tillsammans. En djupare ekonomisk förklaring kring detta hittar du här.

3. Höjer värdet på huset

När du installerar jordvärme så ökar värdet på ditt hus. Bland sålda fastigheter i Sverige är värmepump den uppvärmning som påverkar köpintresset mest positivt, enligt en undersökning av Mäklarsamfundet. Minst populärt är direktverkande el och oljeeldning. Detta innebär att en jordvärmepump betalar sig dubbelt; dels när den betalat sin egen kostnad och dels i ett högre försäljningspris den dag du säljer huset.

Hur mycket kan jag spara med jordvärme?

Det går tyvärr inte att ge ett exakt svar som stämmer för alla, eftersom varje hus och varje installation är unik. Men rent generellt kan man säga att det går att minska uppvärmningskostnaden med upp mot 80 procent om man byter från elpanna eller direktverkande el till jordvärme. Byter man från direktverkande el får man ta med i beräkningen att man även måste installera ett vattenburet värmesystem. Du kan använda vår enkla kalkylator nedan för att göra en uppskattning.

För att få ett bra svar på frågan om besparing, behöver du kontakta någon av våra återförsäljare för ett kostnadsfritt hembesök. Återförsäljaren kommer då hem till dig och går igenom förutsättningarna för jordvärme på plats, och kan efter det rekommendera dig den bästa lösningen. I samband med detta får du också reda på hur stor besparing du kan förvänta dig årsvis jämfört med befintligt uppvärmningssystem - med din valda jordvärmepump och med de exakta förutsättningar som finns i din bostad.

Snabbkalkyl: Hur mycket kan jag spara?
Vilken energikälla har du idag?
Välj uppvärmningssystem
Nuvarande förbrukning (kwh/år) för uppvärmning
0
öre/kWh (inkl. nätavgifter och moms) kr/m3
OBS! Detta är en snabbkalkyl. För en mer utförlig, kontakta din återförsäljare.
UPPVÄRMNINGSKOSTNAD (kr) 0 Ny kostnad (kr) 0
Jag kan spara (kr) 0

Gör en snabbkalkyl på egen hand

Denna enkla kalkylator låter dig göra en ungefärlig beräkning av hur stor besparing du kan göra genom att byta till värmepump. Det finns dock många faktorer som påverkar. Kontakta närmaste Thermia-installatör så hjälper de dig att göra en exakt kalkyl dimensionerad efter dina förutsättningar och behov.

HITTA NÄRMASTE INSTALLATÖR

Att installera jordvärme

Se processen, steg för steg. Det är smidigare och snabbare än man kan tro att installera jordvärme.

ATT INSTALLERA JORDVÄRME

Begär offert

Vi tar alltid helhetsansvar för installation av jordvärme. Vi hjälper dig beräkna ROT och din framtida besparing.

BEGÄR OFFERT

Vi hjälper dig gärna med frågor när du funderar på att köpa värmepump. Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

Namn: * Ort: * Telefon: * E-postadress: *

(* = obligatoriskt att fylla i)

Kostnadsfri rådgivning

Funderar du på att i investera i jordvärme? Vi hjälper dig gärna med helt kostnadsfri rådgivning.

KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

Vi hjälper dig gärna med frågor när du funderar på att köpa värmepump. Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

Namn: * Ort: * Telefon: * E-postadress: *

(* = obligatoriskt att fylla i)