Värmepump - för miljöns skull

Din värmepump är en förnybar energikälla. Dag efter dag, år efter år, utvinner den solens energi med minsta möjliga energiförbrukning.

Hur går det till?

Solen slutar aldrig skina. Den värmer upp luft, mark, berg och vatten. Värmepumpen utvinner energin med hjälp av smart och modern kompressorteknik, och omvandlar den sedan till värme i dina element eller din golvvärme - och varmvatten. 

Men elförbrukningen då?

Värmepumpen drivs med el. Men det går åt väldigt, väldigt lite med tanke på hur mycket energi man får ut. Väldigt, väldigt förenklat kan man säga att om du stoppar in en kilowatt så får du ut fem, om du har en modern värmepump som är rätt dimensionerad och injusterad. 

Fler frågor? Goda råd är gratis

Våra återförsäljare är certifierade efter genomgången utbildning på vår egen utbildningsenhet Thermiaskolan. De kan besvara alla dina frågor om värmepumpen och dess miljöpåverkan. Klicka på knappen nedan och fyll i formuläret, så kommer du att bli kontaktad. Ett kostnadsfritt hembesök kan bli ditt livs bästa energiinvestering!

Jag vill bli kontaktad

Vi hjälper dig gärna med frågor när du funderar på att köpa värmepump. Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

Namn: * Ort: * Telefon: * E-postadress: *

(* = obligatoriskt att fylla i)


Funderar du på att köpa värmepump?

Då har du chansen att göra en extra bra affär just nu: köp en berg-, jord- eller sjövärmepump från Thermia före den 31 mars så får du en Samsung 55-tums QLED 4K Smart-TV på köpet.