Luftvärme - en god affär

De flesta villaägare kan sänka sin värmekostnad rejält genom att installera luftvärme – i vissa fall med upp till 80 procent. Du börjar spara pengar från första dagen, och investeringen är intjänad på bara några år. Samtidigt gör du en god insats för miljön. luftvärmepumpen utvinner solenergi som lagrats i luften.

Hur mycket kan du spara?

Besparingen ser du direkt. I samma ögonblick din nya värmepump börjar arbeta så sänker den dina uppvärmningskostnader. Oftast blir besparingen så stor att det räcker till att betala både ränta och amortering på ett eventuellt lån - och ändå få pengar över.

Hur mycket kan du spara? Testa själv med vår snabbkalkyl, men kom ihåg att det bara är just en snabb kalkyl. För att få en mer exakt beräkning, ska du vända dig till en av våra återförsäljare. Under ett kostnadsfritt hembesök kan återförsäljaren räkna på dina specifika förutsättningar, och också hjälpa dig att planera så att du får en optimal lösning för just ditt hus och din familj. 

Snabbkalkyl: Hur mycket kan jag spara?
Vilken energikälla har du idag?
Välj uppvärmningssystem
Nuvarande förbrukning (kwh/år) för uppvärmning
0
öre/kWh (inkl. nätavgifter och moms) kr/m3
OBS! Detta är en snabbkalkyl. För en mer utförlig, kontakta din återförsäljare.
UPPVÄRMNINGSKOSTNAD (kr) 0 Ny kostnad (kr) 0
Jag kan spara (kr) 0

Fördelar med värmepump

Idag är det många som vet att värmepumpar lönar sig i längden. Men faktum är att kostnaden blir lägre redan första dagen, eftersom besparingen täcker både ränta och amortering. Dessutom ökar husets värde. En värmepump betalar sig alltså både i sänkta driftskostnader och i ett högre pris den dag det är dags att sälja huset.

En värmepump ger stabil värme som regleras automatiskt, varje dag året runt. På sommaren kan den användas för komfortkyla och poolvärme. Vi hjälper dig att räkna ut vilket system du behöver och hur mycket du kan spara.

 

  • Spara pengar från första dagen

  • Ditt hus ökar i värde

  • Tryggt och bekvämt

  • Klimatsmart solvärme

  • Komfortkyla på sommaren

  • Värm pool inomhus eller utomhus

Enkel och trygg installation

För dig som köpare ska det vara enkelt att installera värmepump. Thermia använder kvalificerade personer längs hela kedjan från tillverkning till färdig installation.
Vi har alltid ett totalansvar och ser till att varje moment i installationen sköts enligt skolboken, från första dimensionering till dess att vi sopar upp resterna.

Arbetet brukar klaras av rätt snabbt och ofta är hela systemet på plats på några dagar. Normalt behöver värmen bara vara avstängd ett par timmar.

Enligt försäkringsbolagens statistik ligger Thermia klart under branschens medelvärde för skadeanmälningar. Noggrann utbildning, erfarenhet och kvalitativa produkter lägger grunden för en installation som håller år efter år.

Om något mot förmodan skulle krångla får du hjälp av Sveriges bästa återförsäljarnät tack vare 3 års produktgaranti och 18-årig trygghetsförsäkring – de sex första åren är kostnadsfria och du väljer sedan själv om du vill förlänga.

Allt du behöver veta inför värmepumpsköpet

Det finns mycket att ta hänsyn till innan du beställer din värmepump. Beställ ditt exemplar av Stora Värmepumps-boken, så får du svar på allt du behöver veta. Boken kostar inget, allt du behöver göra är att fylla i formuläret nedan så kommer den hem i din postlåda.

Få värmepumpsboken kostnadsfritt
Namn: * E-postadress: Telefon: Adress: * Postnummer: * Ort: *

(* = obligatoriskt att fylla i)

Fyll i din e-postadress i formuläret, därefter får du tillgång till Stora Värmepumpsboken som pdf.

E-postadress: *

(* = obligatoriskt att fylla i)

ROT-avdrag

Med ROT-avdraget förbättras för kalkylen luftvärme ytterligare. Sedan 2009 får du göra avdrag för 30% av arbetskostnaden för installationen.

Du behöver inte ligga ute med några pengar eftersom avdraget görs direkt på installatörens faktura. Exakt hur stor besparingen blir skiljer sig från fall till fall, eftersom förutsättningarna varierar.

Maximal skattereduktion är 50 000 kr per person och år. Tänk på att ROT-avdrag är kopplat till individen – inte till fastigheten. Ett par som äger hus tillsammans kan alltså göra avdrag på totalt 100 000 kr per år för att installera luftärmepump.

På våra offerter anges naturligtvis alltid beloppen för arbetskostnad och ROT-avdrag.

Två typer av luftvärmepump

Luft/vatten-värmepump

En luft/vatten-värmepump utvinner energi ur uteluften, ända ned till -25°. Energin skickas vidare in i ditt hus via ett vattenburet värmesystem med element eller golvvärme. En luft/vatten-värmepump kan också producera varmvatten, och även kyla till en låg kostnad om man så önskar. 

En luft/vatten-värmepump utgör en mindre investering än till exempel en bergvärmepump. Samtidigt ger den inte lika stor besparing. Kalkylen innehåller många faktorer, och därför är det viktigt att du tar hjälp av en duktig återförsäljare för att räkna på förutsättningarna för just ditt hus. 

Luft/luft-värmepump

En luft/luft-värmepump kopplas inte ihop med husets vattenburna värmesystem, utan distribuerar istället värmen i huset i form av varm luft som sprids med hjälp av en fläkt. Sommartid kan en luft/luft-värmepump också leverera kyla. 

Energibesparingen med en luft/luft-värmepump kan bli upp till 50 procent. En luft/luft-värmepump kan vara en bra lösning om ditt hus inte har något vattenburet värmesystem. Det är också en populär lösning för mindre byggnader som exempelvis fritidshus.