Att vara trainee på Thermia

Andreas Karlsson (vänster i bild) och Johan Sjögren (höger i bild) har precis avslutat sitt trainee år här på Thermia. De är nu redo att fortsätta resan och utvecklas inom företaget, då båda har blivit erbjudna en heltidstjänst och tackat ja. Andreas har en examen från Karlstad universitet som Civilingenjör inom maskinteknik och Johan har en högskoleingenjörsexamen inom maskinteknik, också från Karlstads universitet. 

Både Andreas och Johan blev rekommenderade att söka som trainee av vänner. De såg det som en bra chans att komma in på arbetsmarknaden, då det öppnar många vägar. De beskriver sitt trainee år på Thermia som mycket lärorikt. Under året har de fått flytta runt på olika avdelningar för att få ut så mycket som möjligt av sitt trainee år. Detta gav en inblick hur alla processer går till från början till slut, samt att det gör det lättare att veta vem man ska vända sig till när det gäller specifika frågor och funderingar.

Båda killarna är hemmahörande i Karlstad. Även fast den långa pendlingsvägen mellan Karlstad och Arvika på 14 mil tur och retur är det värt det. De är båda överens om att det är en motiverande miljö att arbeta i och med kollegor som brinner för sitt arbete. Samt att alla har varit väldigt välkomnande från första stund.