Sandra Alfredsson arbetar som Software Engineer sedan 2012 på Thermia. Hon har sedan tidigare en Civilingenjörsexamen med inriktning på teknisk fysik och elektroteknik från Linköpings universitet. Innan hon blev anställd gjorde hon sitt examensarbete samt hade en projektanställning på Thermia.

En typisk dag på Thermia som Software Engineer startar med pulsmöten på morgonen. Det innebär att aktuella projekt gås igenom för att diskutera eventuella problem som dykt upp och hitta en lösning på dem. Under dagen sker även specificering av värmepumpsfunktionalitet och diskussioner med produktchefer, samt deluppgifter som görs för att sedan kunna gå vidare till nästa person i ledet. Såklart blir det mycket programmering, det arbetas med flera projekt samtidigt, vilket kräver ett bra samarbete med många olika parter.

Det var tack vare examensarbetet (Diagnossystem till Värmepump) som hon flyttade hem till Arvika efter att ha studerat i Linköping. Tillfälle dök upp att få göra arbetet på Thermia vilket det i slutändan blev efter att ha jämför flera andra bolag. Examensarbetet ledde senare till en projektanställning som på grund av arbetsbrist inte blev förlängd. Men 2012 fick hon ett samtal från Thermia och blev då erbjuden den tjänst hon har idag. Beslutet att tacka ja var inte svårt då hon trivdes väldigt bra på arbetsplatsen och det var väldigt bra kollegor.

Fördelen med att flytta tillbaka till Arvika är att det finns en hög tekniknivå fast det är en liten stad. Du blir utmanad på jobbet och det är långt ifrån ett ensidigt arbete. Det finns möjligheter att växa inom företaget och testa nytt. Arvika har också nära till mycket, bland annat kultur och natur. Tack vare att Thermia är ägt av tyska Steibel Eltron öppnas världen upp på ett annat sätt och genom att vi är nära Gardermoen finns det inga hinder till att förflytta sig runt i världen.