Kundreferenser: Luft/vatten-värmepump

Här kan du läsa berättelser från några av våra kunder, om deras förutsättningar och hur mycket de sparar med luft/vatten-värmepump.

Så sänkte paret Larsson uppvärmningskostnaden med 70 procent

Villa: Enplansvilla, byggd 1988
Boyta: 125 m2
Ort: Valdemarsro, Malmö
Personer i hushållet: Två vuxna
Värmepump installerad: 2012
Typ av värmepump: Atec, 9 kW
Tidigare uppvärmning: Gaspanna

Hans Larsson i Malmö bytte ut den gamla gaspannan mot en luft/vattenvärmepump från Thermia. Bytet sänkte uppvärmningskostnaden med 70 procent, och Hans är mycket nöjd med sin investering:

–  Hittills har jag inte hittat ett enda hus till salu här i Malmö som haft lika låg uppvärmningskostnad. Det blev enormt bra, detta.

Att välja leverantör visade sig också vara ganska enkelt. Av de fyra leverantörer som bjöds in för att lämna offert, så var det två som inte bemödade sig med att göra någon riktig kalkyl, medan en tredje gjorde en kalkyl som var så slarvig att Hans kunde gjort den själv.

Thermias återförsäljare erbjöd dock en ordentligt underbyggd dokumentation med fakta om värmepumpen, installationskostnader och förväntad årlig energibesparing i huset. Det avgjorde saken.

Familjen Carlsson
– luftvärmepump ger mer tid till familjen

 

Villa: 1,5 plan med inredd källare, byggår 1960
Boyta: 112 m2, plus 148 m2 biyta
Ort: Laholm
Personer i hushållet: Fyra
Värmepump installerad: September 2012
Typ av värmepump: Luft/vatten-värmepump Atec
Tidigare uppvärmning: Oljepanna och pelletsbrännare

När familjen Carlsson flyttade in i sin villa, värmdes den av en oljepanna och en pelletsbrännare.

Pannan sjöng på sista versen och pelletsbrännaren krävde för mycket arbete. Tack vare övergången till luft/vatten-värmepump kan pappa Mattias spendera mer tid med familjen uppe i huset, istället för att hålla till i pannrummet i källaren.

- Pelletsbrännaren var hyfsat ny när vi köpte huset. Men den krävde en hel del arbete som kändes onödigt.

Och eftersom vi har ett barn med särskilda behov som ständigt behöver vår närvaro, vill vi förenkla vardagen i övrigt. Därför ville vi ha en uppvärmning som sköter sig själv i största möjliga utsträckning. Och med vår luftvärmepump behöver vi inte göra någonting. Den producerar värme när den ska och fyller snabbt på varmvattnet. Den är helt enkelt perfekt för våra behov, säger Mattias Carlsson.

Familjen träffade först en annan leverantör, men Thermia-återförsäljaren gav ett bättre intryck. De upplevde att han var genuint intresserad för deras situation, och inte bara ville sälja. Att Thermias luft/vatten-värmepump dessutom visade sig vara bäst i test, gjorde att det inte fanns någonting att tveka på. Återförsäljaren lovade en snabb installation. Ett löfte som hölls. Inom ett dygn hade familjen värme och varmvatten.

- Allt har gått smidigt. Så även om vi inte har haft vår luftvärmepump mer än några månader kan jag varmt rekommendera den till andra. Vi har aldrig haft värmepump tidigare, så vi kan inte jämföra med någon annan modell.

Men när den uppfyller allt vi önskat oss och egentligen inte märkts sedan vi installerade den, då kan man ju inte vara annat än nöjd, menar Mattias.

Begär en offert

Bli nöjd med en luft/vatten-värmepump du med! Vi tar alltid helhetsansvar för installationen och vi hjälper dig beräkna ROT och din framtida besparing.

BEGÄR OFFERT

Fyll i uppgifterna nedan, så kontaktar vi dig för att gå igenom dina förutsättningar och önskemål. Utifrån detta underlag får du sedan en offert, specifikt framtagen för just dina behov – helt kostnadsfritt förstås.

Namn: * Ort: * Telefon dagtid: * E-postadress: *

(* = obligatoriskt att fylla i)

Paret Walfridson
– luftvärmepump blev den bekväma lösningen

 

Villa: 1,5 plan, byggår 1961
Boyta: 90 m2 i bottenplanet
Ort: Virserum
Personer i hushållet: Två
Värmepump installerad: November 2008
Värmekälla: Luft/vatte-värmepump
Typ av värmepump: Atria
Tidigare uppvärmning: Kombipanna med 
eluppvärmd, vattenburen värme, 28 000 kWh/år

Den gamla kombipannan började sjunga på sista versen. Det var dags att se över uppvärmningen, och samtidigt kanske hitta ett mer ekonomiskt alternativ. Tack vare Thermia-återförsäljaren fick pensionärsparet Walfridson den hjälp de behövde för en smidig övergång till luft/vatten-värmepump.

- Efter 26 år med kombipannan var det inte ens ett alternativ att skaffa ett frånluftsaggregat för att minska kostnaderna. Och 28 000 kWh/år kändes mycket för vårt hushåll, vi ville hitta något som verkligen skulle göra skillnad, berättar Nils-Rune Walfridson.

Paret är ett tydligt exempel på att det aldrig är för sent att bli mer medveten. Båda har passerat 80 år, så att göra vardagen smidigare stod högt på önskelistan. Och eftersom de ville slippa borra valdes just luft/vatten-värmepump framför bergvärme.

- Jag är nöjd så här långt. Jag för noggrann dagbok över elförbrukningen och redan efter första vintern beräknar vi att årsförbrukningen av el ska sjunka rejält.

Särskilt nöjda är de över att installationen gick så friktionsfritt. På mindre än en dag monterades den gamla pannan ner och en luft/vatten-värmepump från Thermia var startklar lagom till kvällen.

Återförsäljaren och hans firma visste precis vad de höll på med. De var till och med försiktiga med vårt nymålade pannrum, när de gick fanns det bara lite att städa upp. Det kunde inte ha gått smidigare, menar Nils-Rune.

Kostnadsfri rådgivning

Funderar du också på en luft/vatten-värmepump? Vi hjälper dig gärna med helt kostnadsfri rådgivning.

KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

Vi hjälper dig gärna med frågor när du funderar på att köpa värmepump. Fyll i formuläret så blir du snart kontaktad!

Namn: * Ort: * Telefon: * E-postadress: *

(* = obligatoriskt att fylla i)

Hur mycket kan du spara?

Hur mycket kan du spara med en luft/vatten-värmepump? Testa att göra en kalkyl med vårt verktyg.

EKONOMI OCH KALKYL

Vanliga frågor om luft/vatten

Har du en fråga om luft/vatten-värmepumpar? Kanske hittar du svaret i vår samling av de vanligaste frågorna.

FRÅGOR OCH SVAR: LUFT/VATTEN