Bergvärmepumpar och jordvärmepumpar

En värmepump från Thermia är alltid en god affär. Oavsett om du uppdaterar din värmeanläggning med en bergvärmepump, en jordvärmepump eller en sjövärmepump så kan du lita på en sak: dina värmekostnader kommer att sjunka rejält.

Här hittar du mer information om vårt produktsortiment i den här kategorin. Och om du har frågor eller funderingar, så är du alltid välkommen att kontakta någon av våra återförsäljare


Atlas

 • Den senaste och modernaste tekniken. Inga kompromisser - perfektion i varje detalj
 • Oöverträffad prestanda – är bland annat den första bergvärmepumpen med ett SCOP-värde >6,0
 • Den tystaste bergvärmepumpen på marknaden, med en varmvattenproduktion i en klass för sig

Calibra Eco

 • Första bergvärmepumpen med det klimatvänligare köldmediet – R452B
 • Kan kontinuerligt kalibrera in sig efter ditt värmebehov och borrhål – den perfekta Utbytespumpen
 • Hög varmvattenkomfort och en av marknadens tystaste

Calibra

 • Senaste invertertekniken ger maximal effektivitet, SCOP 5,8 och extra hög total årsvärmefaktor
 • Kan kalibrera in sig både efter ditt värmebehov och borrhål - den perfekta Utbytespumpen
 • Hög varmvattenkomfort och en av marknadens tystaste

Calibra Eco Cool

 • Inbyggd passiv kylfunktion - ger skön svalka på sommaren
 • Utrustad med den allra senaste tekniken och det klimatvänligare köldmediet R452B
 • Ger dig en heltäckande klimatanläggning

Legend

 • En trygg, effektiv och lättskött värmelösning
 • Det klimatvänligare köldmediet - R452B
 • En värmepump som ger mycket för pengarna
Funktioner
Inverterteknik
Inverterteknik innebär att kompressorn i en värmepump är varvtalsstyrd, till skillnad mot en traditionell kompressor som bara kan köras med en fast hastighet.
Energy Source Control
Genom att övervaka att temperaturvariationer i energikällan och anpassa driften efter detta, så kan Energy Source Control se till att värmepumpen utnyttjar den maximala potentialen i ditt borrhål, jordslinga eller luftmodul.
Optimumteknik
Optimumtekniken innebär att en värmepump är utrustad med varvtalsstyrda cirkulationspumpar. Genom att öka/minska cirkulationspumparnas hastighet ser optimumtekniken till att din värmepump alltid får jobba under optimala förhållanden, vilket ökar värmepumpens effektivitet.
Distansstyrning via Thermia Online
TILLVAL
Tjänsten Thermia Online är kostnadsfri tjänst som ingår i alla berg- och luft/vatten-värmepumpar. För vissa värmepumpar behövs ett tillbehör (Thermia Online Kit) för att koppla upp värmepumpen mot tjänsten Thermia Online.
Glasdisplay
Värmepumpen har en modern glasdisplay.
Variabel varmvattenladdning
Ser till att varmvatten produceras till extra låg kostnad, samtidigt som det finns kapacitet för att producera stora mängder varmvatten vid behov.
HGW
Lite förenklat kan man säga att HGW-tekniken (Hot Gas Water heater) ger dig varmvatten på köpet, eftersom den värmer varmvatten extra billigt och till mycket hög temperatur i samband med huset värms upp.
TWS
Den patenterade TWS-tekniken (Tap Water Stratificator) värmer upp varmvattnet i beredaren via en spiral, vilket ger en effektivare värmeöverföring och verkningsfull skiktning av vattnet. Resultatet blir att man får ut mer varmvatten från beredaren till en lägre kostnad.
Extra smuts- och magnetitfilter
TILLVAL
TILLVAL
TILLVAL
TILLVAL
Levereras med smuts- och magnetitfilter som standard. Filtret reducerar mängden partiklar som finns naturligt i ett värmesystem (de bildas genom beläggningar och avlagringar). Genom att filtrera bort partiklarna ökas livslängden på din värmepump och övriga komponenter i värmesystemet.
Elektronisk expansionsventil
Med en elektronisk expansionsventil kan värmepumpen styra kylkretsens funktion med betydligt större precision än med en traditionell (termisk) expansionsventil. Detta ger mer effektiv drift och ökad besparing.
Styrning av passiv kyla (frikyla)
TILLVAL
TILLVAL
TILLVAL
Din värmepump kan även användas för att ge billig kyla under sommaren. I vissa värmepumpar finns styrfunktionen för detta inbyggt från start medan andra har det som tillval. Notera: för att distribuera komfortkylan i huset behöver (utöver själva styrfunktionen) även komplettering göras mot värmesystemet.
Inbyggd kylmodul
TILLVAL
TILLVAL
TILLVAL
TILLVAL
För att få passiv och aktiva kyla behövs en kylmodul som i vissa värmepumpar finns inbyggd från start medan andra har det som tillval. Vid tillvalet så monteras kylmodulen externt utanför värmepumpen. Notera: för att distribuera komfortkylan i huset behöver (utöver själva styrfunktionen och kylmodulen) även komplettering göras mot värmesystemet.
Samkörning med andra energikällor
TILLVAL
TILLVAL
Möjlighet att samköra energikällor, tex värmepump och vedpanna eller solfångare.
Finns som DUO-modell
Denna värmepump finns även i en DUO-modell, vilket innebär att värmepumpen är något lägre och har en separat varmvattenberedare. Perfekt för dig som har låg takhöjd eller extra stort varmvattenbehov.
Kalenderfunktion
Ger möjlighet att schemalägga och tidsstyra olika funktioner i värmepumpen.
Extra låg CO2-ekvivalent
CO2-ekvivalent (koldioxid-ekvivalent) är det mest rättvisande måttet för ett köldmediums potentiella klimatpåverkan. Måttet visar GWP-värdet gånger fyllnadsmängd och tar alltså även hänsyn till hur mycket köldmedium en specifik produkt innehåller. GWP står för ”Global warming potential” och anges i GWP/gram gas. Se produktblad för värdet på respektive produkts CO2-ekvivalenter.
Trygghetspaket
3 års fabriksgaranti på hela produkten
Samtliga av Thermias värmepumpar levereras med 3 års fabriksgaranti som gäller för hela produkten
10 års garanti på varmvattenberedaren
Thermia lämnar 10 års garanti på värmepumpens varmvattenberedare. (Gäller alla villavärmepumpar med enkelmantlad varmvattenberedare, producerade från och med februari 2013.)
18 års trygghetsförsäkring
När du som privatperson köper en berg-/jord-/sjövärmepump från Thermia ingår en trygghetsförsäkring som kan gälla ända upp till 18 år. De första sex åren är kostnadsfria och du väljer sedan själv om du vill förlänga försäkringen - ett år i taget - upp till maximalt 18 år.
Energimärkning
Med styrning
A +++
A +++
A +++
A +++
A +++
Energimärkning för värmepumpen då den är inkopplad i ett värmesystem och styrs av värmepumpens egen reglerdator.
Utan styrning
A +++
A +++
A +++
A +++
A +++
Energimärkning för värmepumpen som fristående produkt, d.v.s. utan att den är kopplad till ett värmesystem och utan att hänsyn tas till den inbyggda reglerdatorns funktion.

Vill du veta mer om våra bergvärmepumpar/jordvärmepumpar?

Kontakta någon av våra återförsäljare så får du veta mer om hur bergvärme alternativt jordvärme skulle fungera i just ditt hus.

Hitta Återförsäljare