Luft/vatten-värmepumpar

Med en luft/vatten-värmepump från Thermia hämtar du energi ur luften utomhus. Den energin kan du sedan njuta av i din golvvärme, dina element eller i en härlig varm dusch. En luft/vatten-värmepump är energieffektiv och ger dig mycket värme för liten uppvärmningskostnad. Bra för din plånbok och för miljön. 

Här kan du läsa mer om våra luft/vatten-värmepumpar. Om du har frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta en av våra återförsäljare.


Athena

 • Exceptionellt bra prestanda för dig som inte vill tumma på varken kvalitet eller komfort - tyst effektivitet i toppklass
 • Generös varmvattenmängd med energieffektiv och snabb återladdning
 • En av marknadens absolut tystaste. Minimalt ljud även vid full effekt

iTec XT

 • Extra stark och effektiv även i riktigt kallt nordiskt klimat
 • Framledningstemperatur upp till 70°C och en effektiv energibesparing ända ner till –30°C
 • Hög varmvattenkomfort och stor flexibilitet med tre modellstorlekar

iTec Eco

 • Byggd med inverterteknik för nordiskt klimat – effektiv energibesparing ända ner till –25 grader
 • Köldmedium R32 – ett mer miljövänligt alternativ än traditionella köldmedier för luftvärmepumpar
 • Hög varmvattenkomfort

iTec Eco Split

 • Byggd med inverterteknik för nordiskt klimat – effektiv energibesparing ända ner till –25 grader
 • Köldmedium R32 – ett mer miljövänligt alternativ än traditionella köldmedier för luftvärmepumpar
 • En split-version av iTec Eco
Funktioner
Inverterteknik
Inverterteknik innebär att kompressorn i en värmepump är varvtalsstyrd, till skillnad mot en traditionell kompressor som bara kan köras med en fast hastighet.
Optimumteknik
Optimumtekniken innebär att en värmepump är utrustad med varvtalsstyrda cirkulationspumpar. Genom att öka/minska cirkulationspumparnas hastighet ser optimumtekniken till att din värmepump alltid får jobba under optimala förhållanden, vilket ökar värmepumpens effektivitet.
Distansstyrning via Thermia Online
TILLVAL
TILLVAL
TILLVAL
Tjänsten Thermia Online är kostnadsfri tjänst som ingår i alla berg- och luft/vatten-värmepumpar. För vissa värmepumpar behövs ett tillbehör (Thermia Online Kit) för att koppla upp värmepumpen mot tjänsten Thermia Online.
TWS
Den patenterade TWS-tekniken (Tap Water Stratificator) värmer upp varmvattnet i beredaren via en spiral, vilket ger en effektivare värmeöverföring och verkningsfull skiktning av vattnet. Resultatet blir att man får ut mer varmvatten från beredaren till en lägre kostnad.
EVI-teknik/Flash injection
Flash injection eller EVI-teknik (Enhanced Vapor Injection) ökar kraften när det är riktigt kallt och ger högre effektivitet och varmare vatten än traditionell teknik.
Smart och intuitiv styrning via en högupplöst färg-touchscreen
Värmepumpen har en modern glasdisplay med smart och intuitiv styrning via en högupplöst färg-touchscreen
Extra smuts- och magnetitfilter
Levereras med smuts- och magnetitfilter som standard. Filtret reducerar mängden partiklar som finns naturligt i ett värmesystem (de bildas genom beläggningar och avlagringar). Genom att filtrera bort partiklarna ökas livslängden på din värmepump och övriga komponenter i värmesystemet.
COP >5.0*
COP, eller så kallad värmefaktor eller verkningsgrad, beskriver hur mycket värme som en värmepump klarar av att leverera i förhållande till hur mycket el som går åt för att utvinna den. COP är ett mätvärde i ett specifikt driftsfall. *Dellast på kompressorn vid A7/W35 enligt EN14511.
Ljudeffektnivå ≤ 55 db(A)*
Ljudeffektnivån beskriver värmepumpen som ljudkälla. *Enligt EN12102 vid A7/W55
Behovsstyrd avfrostning
Innebär att avfrostning av värmepumpens utedel endast sker då det behövs och endast så länge det behövs. Detta till skillnad från andra lösningar där avfrostningen görs med tidssatta intervaller och med väl tilltagna tider (oavsett om behovet finns).
Kalenderfunktion
Ger möjlighet att schemalägga och tidsstyra olika funktioner i värmepumpen.
Kylfunktion
Din värmepump kan även användas för att ge billig kyla i hemmet under sommaren. I vissa värmepumpar finns kylfunktionen inbyggd från start medan andra måste kompletteras för att få denna funktion.
Trygghetspaket
3 års fabriksgaranti på hela produkten
Samtliga av Thermias värmepumpar levereras med 3 års fabriksgaranti som gäller för hela produkten
10 års garanti på varmvattenberedaren
Thermia lämnar 10 års garanti på värmepumpens varmvattenberedare. (Gäller alla villavärmepumpar med enkelmantlad varmvattenberedare, producerade från och med februari 2013.)
16 års trygghetsförsäkring
När du som privatperson köper en luft/vatten- eller luft/luftvärmepump från Thermia ingår en trygghetsförsäkring som kan gälla ända upp till 16 år. De första sex åren är kostnadsfria och du väljer sedan själv om du vill förlänga försäkringen - ett år i taget - upp till maximalt 16 år.
Energimärkning
Med styrning
A +++
A +++
A +++
A +++
Energimärkning för värmepumpen då den är inkopplad i ett värmesystem och styrs av värmepumpens egen reglerdator.
Utan styrning
A +++
A +++
A +++
A +++
Energimärkning för värmepumpen som fristående produkt, d.v.s. utan att den är kopplad till ett värmesystem och utan att hänsyn tas till den inbyggda reglerdatorns funktion.